Uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatu palikuši četri pretendenti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Konkursā uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatu turpmāk tiks vērtēti četri pretendenti, šodien žurnālistus informēja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Konkursa komisija lūgusi Satversmes aizsardzības birojam (SAB) izvērtēt vai šie pretendenti atbilst likuma prasībām, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam. Šie pretendenti ir no valsts un privātā sektora, taču viņu vārdi netiek atklāti.

Citskovskis prognozēja, ka SAB būs nepieciešamas vismaz divas nedēļas, lai veiktu pretendentu pārbaudi. Pēc atzinuma saņemšanas pretendentu vērtēšanas komisija lems, kuri pretendenti tiek virzīti uz konkursa otro kārtu. Ja neviens pretendents netiks virzīts uz otro kārtu, tad konkurss beigsies bez rezultāta.

Pārējie pieci konkursā pieteikušies pretendenti neatbilda konkrētiem kritērijiem. Komisija secinājusi, ka šajos gadījumos pretendentam trūkst nepieciešamo angļu valodas zināšanu, specifiskas profesionālās pieredzes vai vadības prasmju.

Jau ziņots, ka konkursā bija saņemti deviņu kandidātu pieteikumi. Patlaban publiski zināms tikai viens kandidāts, kas ir pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns.

Amata konkurss tiek rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtē pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.

Savukārt otrajā konkursa kārtā būs pārrunas (intervijas) ar pretendentiem, kuri atbilst izvirzītajām prasībām, par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un savu redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notiks vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Darba noslēgumā konkursa komisija iesniegs ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

Konkursa komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijā darbosies arī Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Drošības policijas, Satversmes aizsardzības biroja un Latvijas Bankas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu