Dzīves ironija: lielākās kriptovalūtu laupīšanas upuri beigu beigās nopelnīs uz tās rēķina

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Janvārī atklātībā nonāca ziņas par, domājams, vērienīgāko kriptovalūtu laupīšanu pasaulē - hakeriem no Japānas biržas «Coincheck» izdevās nozagt digitālo naudu apmēram 500 miljonu ASV dolāru (406 miljonu eiro) vērtībā. Taču ņemot vērā to, ka pēc laupīšanas pamatīgi nokritās kriptovalūtas NEM vērtība, cietušie klienti varēs saņemt atlīdzību, kas ir krietni augstāka par pašreizējo NEM tirgus cenu, vēsta «Bloomberg».

Laupīšanā naudu zaudēja 260 000 cilvēku.

«Coincheck» apņēmies cietušajiem klientiem atlīdzināt zaudējumus pēc kursa 88 jenas (0,67 eiro) par vienu NEM vienību, ceturtdien paziņoja uzņēmuma pārstāvis Jusuke Otsuka.

Tas nozīmē, ka cietušajiem kopumā tiks izmaksāti apmēram 440 miljoni dolāru (357 miljoni eiro).

Tas ir par 262 miljoniem dolāru vairāk par pašreizējo kriptovalūtas tirgus cenu, kas ir ievērojami nokritusies gan laupīšanas skandāla, gan arī vispārējas kriptovalūtu vērtības krituma dēļ.

«Coincheck» sola, ka kompensāciju izmaksāšana sākšoties jau no nākamās nedēļas. Tad arī kriptovalūta varētu atsākt savu darbību, kas tika apturēta uz aptuveni mēnesi.

Kompensācijas tiks segtas no uzņēmuma līdzekļiem.

Iepriekš par lielāko kriptovalūtu zādzību tika uzskatīta apmēram 400 miljonus dolāru vērtu bitkoinu nozagšana no «Mt Gox» biržas 2014.gadā.

«Mt Gox» kādreiz bija pasaulē lielākā kriptovalūtu birža, taču bankrotēja neilgi pēc hakeru uzbrukuma. Tās klienti joprojām nav saņēmuši kompensācijas par zaudētajiem līdzekļiem.

Pēdējā laikā hakeru uzbrukumi koncentrēti pret kriptovalūtu biržām - jauniem, neregulētiem uzņēmumiem, kas strādā ar ļoti lielām savu klientu naudas summām, taču ne vienmēr spēj nodrošināt savu tehnoloģiju drošību un neievainojamību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu