«Tallink» pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu februārī pieaudzis par 12,1%

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Igaunijas prāmju operators «Tallink Grupp» šā gada februārī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 50 554 pasažierus, kas ir par 12,1% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar 2017.gada februāri šajā mēnesī šogad pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis vēl tikai reisos starp Igauniju un Zviedriju, kur tas palielinājies par 1,9% un sasniedzis 73 994.

Pārvadājumos starp Igauniju un Somiju «Tallink» pakalpojumus februārī izmantoja 334 181 pasažieris, kas ir tikpat, cik pirms gada. Savukārt maršrutā starp Somiju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits sarucis par 19,1% un veidojis 163 554.

Tikmēr kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 622 283, kas ir par 4,9% mazāk nekā pirms gada.

«Tallink» pārvadāto kravu apmērs februārī salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada pieauga par 7% - līdz 28 793 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits sarucis par 2,8% - līdz 67 677 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu «Tallink» sāka 2006.gada aprīlī. «Tallink Grupp» no 2014.gada 7.augusta nolēma samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma, un reisi tajā notika reizi divās dienās, starp Rīgu un Stokholmu kursējot vienam prāmim «Isabelle». Tomēr kopš 2016.gada decembra vidus maršrutā kursē arī «Romantika» un līdz ar to līnijā atkal nodrošināta prāmju satiksme katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu