Konkurences padome vērtē VIG vēlmi iegūt izšķirošu ietekmi pār «Seesam Insurance»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Konkurences padome saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru Austrijas apdrošinātājs «Vienna Insurance Group» (VIG) vēlas iegūt izšķirošu ietekmi pār Somijas «Seesam Insurance», liecina paziņojums Konkurences padomes mājaslapā.

Attiecīgais apvienošanās ziņojums saņemts 2018.gada 29.janvārī.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei ir jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar Konkurences padomi.

Lai aizsargātu apvienošanās dalībnieku komercinformāciju par to darbības plāniem, Konkurences padomes mājaslapā tiek publicēti tikai apvienošanās darījumā iesaistīto uzņēmumu nosaukumi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Somijas «OP» ir nolēmusi pārdot visas risku apdrošināšanas kompānijas «Seesam Insurance» akcijas VIG. Pārdošanas līgums tika parakstīts 2017.gada 18.decembrī.

«Seesam Insurance» bruto prēmijās 2016.gadā parakstīja apmēram 60 miljonus eiro, un kompānijas tirgus daļa Baltijas risku apdrošināšanas segmentā veidoja aptuveni 5,7%. Latvijā darbojas «Seesam Insurance» filiāle.

Šobrīd VIG Latvijā pieder risku apdrošinātājs «BTA Baltic Insurance Company» (BTA), kas 2017.gada nogalē pievienoja «InterRisk Vienna Insurance Group» (iepriekš «Baltikums Vienna Insurance Group»). Tāpat VIG ietilpst risku apdrošinātāja «Compensa Vienna Insurance Group» Latvijas filiāle un dzīvības apdrošinātāja «Compensa Life Vienna Insurance Group» Latvijas filiāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu