Degušajā policijas ēkas stāvā dūmu detektoru nebija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Degušajā stāvā tiesībsargājošo iestāžu ēkā Stabu ielā dūmu detektoru nebija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis norādīja, ka ir pārrunājis šo jautājumu ar Iekšlietu ministrijas vadību. Viņš uzsvēra, ka dūmu detektoriem noteikti ir jābūt.

Ekspertīzes saistībā ar minēto ugunsgrēku aizvien notiek. VP priekšnieks norādīja, ka tām vēl ir nepieciešami vairāki mēneši.

Ķuzis piebilda, ka joprojām nav pamats uzskatīt, ka ugunsgrēks varētu būt izcēlies ļaunprātīgas dedzināšanas dēļ.

Jau ziņots, ka 2.janvārī tiesībsargājošo iestāžu ēkā Rīgā, Stabu ielā 89 izcēlās ugunsgrēks.

Ugunsgrēkā pilnībā izdega Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša un viņa palīdzes kabineti.

Ēkā atrodas ne tikai Valsts policijas, bet arī Valsts robežsardzes un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darba telpas.

Valsts policija saistībā ar notikušo ir sākusi kriminālprocesu. Ķuzis žurnālistiem iepriekš skaidroja, ka viena no iespējamām ugunsnelaimes izcelšanās versijām ir elektroinstalācijas problēmas.

Viņš arī atzina, ka ēka bija aprīkota ar ugunsgrēka trauksmes signalizāciju, taču tā nostrādājusi novēloti. Signalizācija nostrādājusi ēkas piektajā stāvā, kur atrodas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

Tikmēr iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) atzinis, ka trūkst līdzekļu visu tiesībsargājošo iestāžu telpu atbilstošai aprīkošanai ar dūmu detektoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu