Sesks: «KVV Liepājas metalurgs» administratora lēmums bija pārsteigums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

AS «KVV Liepājas metalurgs» administratora lēmums par uzņēmuma pārdošanu izsolēs pa daļām bija negaidīts un nepieciešams izvērtēt iespējas, kā attīstīt līdzšinējā uzņēmuma teritoriju, uzskata Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks («Liepājas partija»).

Sesks šodien pēc dalības valdošās koalīcijas partiju sanāksmē sacīja žurnālistiem, ka administratora lēmums bija pārsteigums, jo viņš par to nebija informēts. Viņš gan plāno iepazīties ar potenciālā investora un kreditoru pozīcijām, lai varētu plašāk komentēt šo jautājumu.

Liepājas mērs uzskata, ka industriālās zonas attīstība varētu būt «plāns B», gadījumā, ja ražošanu «KVV Liepājas metalurgā» nav iespējams atjaunot. Tomēr Privatizācijas aģentūrai un valdībai vēl būtu jāizstrādā plāns par šīs teritorijas izmantošanu.

Kā ziņots, «KVV Liepājas metalurgs» maksātnespējas administrators Guntars Koris pieņēmis lēmumu uzņēmumam piederošo mantu pārdot vairākās izsolēs pa daļām.

Administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis iepriekš informēja, ka šāds lēmums pieņemts, jo neviens no «KVV Liepājas metalurga» iegādes pretendentiem nav izpildījis nodrošināto kreditoru izvirzītos nosacījumus un sniedzis prasītās garantijas, kas apliecinātu spēju uzņēmumu iegādāties kā vienu veselumu un atjaunot tā darbību.

Valdība šā gada 4.janvārī nolēma, ka «KVV Liepājas metalurgs» potenciālajam investoram dotas divas nedēļas, lai izlemtu par metalurģijas uzņēmuma iegādi. Ekonomikas ministrs toreiz atzina, ka sarunas ar metalurģijas uzņēmuma potenciālo investoru nav pārtrauktas, tomēr investors sarunās vēlas panākt sev labvēlīgākus nosacījumus. Tajā pašā laikā valdība ir ieinteresēta atgūt maksimāli daudz uzņēmumā ieguldītos valsts līdzekļus, lai gan ir skaidrs, ka visu ieguldīto summu nebūs iespējams atgūt.

AS «KVV Liepājas metalurgs» administratora lēmums par uzņēmuma pārdošanu izsolēs pa daļām ir negaidīts, bet investora piedāvājums par uzņēmuma iegādi un darbības atjaunošanu joprojām ir spēkā, pirmdien žurnālistiem sacīja potenciālais investors Igors Šamiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu