LIAA piešķīrusi «Rigvir» finansējumu € 25 000 eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) piešķīrusi «Rigvir» holdinga uzņēmumam SIA «Latima» atbalstu 25 000 eiro apmērā pētījumu uzsākšanai personalizētajā medicīnā, informēja holdinga pārstāvji.

Piešķīrums saņemts ar 18 560 eiro holdinga līdzmaksājumu LIAA inovāciju vaučeru programmā, kuras kopējo finansējumu veido Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējums un valsts budžeta līdzekļi. Paredzams, ka kopējās projekta izmaksas sasniegs vismaz 43 560 eiro.

Atbalsts piešķirts atbilstoši projekta pieteikumu atlases komisijas lēmumam un piešķirtais finansējums tiks izmantots jauna projekta «Rigvir imunomodulatorā mehānisma izpēte nespecifiskās imūnsistēmas šūnu līnijās» īstenošanai. Projekts izveidots kā daļa no pētījumu sērijas, kuras laikā paredzēts pētīt medikamenta ietekmi uz nespecifiskās imunitātes šūnu līnijām, lai noteiktu, kādā veidā tas stimulē imūnsistēmas atbildes reakciju.

«Rigvir» holdinga izpilddirektore Kristīne Jučkoviča norādīja, ka personalizētās medicīnas attīstība sniedz jaunas iespējas daudzu slimību, tostarp arī vēža, diagnostikā un ārstēšanā. «Ir uzsākts darbs pie trīs fāžu pētījuma, kas ļaus izvērtēt terapijas efektivitāti konkrēta pacienta gadījumā, uzlabos terapijas izmaksu efektivitāti un, pateicoties LIAA piešķirtajam finansējumam un projekta realizācijai, nodrošinās iespēju konkurēt globālā līmenī, piedāvājot jaunākajām tendencēm atbilstošu personalizētu terapijas pieeju,» uzsvēra Jučkoviča.

SIA «Latima» pērn strādāja ar 3,048 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 1,527 miljonu eiro apmērā, Savukārt 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,254 miljoni eiro, bet peļņa - 293 410 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

SIA «Latima» ir pretvēža zāļu «Rigvir» ražotājs, un tā dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro. SIA «Latima» ietilpst pilnībā pieder SIA «Rigvir», kuras īpašnieki ir Jurģis Auziņš (71%), Katrīna Pumpuriņa (23%), Ivars Kalviņš (3%) un Andrejs Nollendorfs (3%).

«Rigvir» Latvijā melanomas ārstēšanai reģistrēts 2004.gadā, bet kopš 2011.gada zāles Latvijas iedzīvotājiem ar ādas melanomas diagnozi pilnībā kompensē valsts. Savukārt kopš 2015.gada medikaments iekļauts ādas vēža un melanomas ārstēšanas klīniskajās vadlīnijās Latvijā. Tāpat «Rigvir» 2015.gadā reģistrēts Gruzijā, bet 2016.gadā - Armēnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu