iRobot un mājdzīvnieks. Kā tie sadzīvos?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: irobot.tagworldwide.com

Nav šaubu, ka mājas mīlulis sagādā ģimenei lielus priekus neatkarīgi no tā, vai pats mīlulis ir liels vai mazs. Tomēr dzīvnieciņš prasīs arī papildu uzkopšanu mājoklī – gan maza pelīte, gan milzu labradors atstās aiz sevis netīrumus, kurus nāksies kādam uzkopt. Visbiežāk mājas mīluļi atstāj netīrumus pēc sevis uz tiešu uz grīdām, un tās nākas uzkopt biežāk.

Lai jūsu ģimenei nebūtu jāraizējas par lieku laiku, kas jāpavada uzkopšanas darbos, grīdu tīrīšanu visērtāk ir atstāt kāda no iRobot Roomba sausās grīdas uzkopšanas modeļa pārziņā. Tas ļaus jums iegūt papildu laiku, ko veltīt vai nu laikam kopā ar mīluli, savai atpūtai vai hobijam.

Brīvais laiks, tīrība un miers mājās

Galvenokārt, domājot par netīrumiem, ko rada mājdzīvnieki, mums prātā nāk suņu un kaķu apspalvojums. Tas nonāk ne tikai uz grīdas, bet ātri vien atrod ceļu uz jūsu gultu, dīvānu, līdz beidzot tie nonāk līdz pat apģērbam, kuru valkājat. Tomēr bez spalvu radīšanas mīluļi mēdz ienēsāt arī smiltis no pastaigām, atstāt ēdiena paliekas, apgāzt puķupodus vai, nokārtojoties, atstāt netīrumus ārpus savas kastītes.

Tīru grīdu uzturēšana ar robotu ik dienas dos jums gan brīvu laiku, gan padarīs jūsu mājokli tīru kopumā, neļaujot netīrumiem no grīdām pārvietoties uz mēbelēm, drēbēm, aizkariem vai nosēsties uz interjera priekšmetiem. Tā vietā iegūsiet brīvu laiku un izvairīsities no strīdiem, kuram no ģimenes locekļiem būtu pienākusi grīdu uzkopšanas kārta.

Īpaši noderīga funkcija mājdzīvnieku saimniekiem ir «SPOT» funkcija – sausā grīdas uzkopšanas robota iRobot Roomba palaišana vienā konkrētā vietā metra rādiusā – tas ļauj iztīrīt koncentrēti radušos atkritumus. Tas bieži gadās, ja dzīvnieciņš ir kaut ko izgāzis vai radījis netīrumus tikai vienā vietā, un uzkopt visu platību nav nepieciešams. Šis noteikti būtu arī aktuāli putnu īpašniekiem – putni būrīša tuvumā vai zem tā mēdz radīt lielu netīrumu apjomu, ēdot, mazgājoties vai draiskojoties.

Izvēlies 800. vai 900. sērijas iRobot Roomba robotus

Foto: irobot.tagworldwide.com

Ja mājdzīvnieks ir jauns

Ja mājas mīlulis ir jauns – kaķēns vai kucēns – ir svarīgi zināt, vai mīlulis prot nokārtoties tam paredzētajā vietā. Ja telpas vidū būs dzīvnieka izkārnījumi vai peļķītes un uzkopšanas robots nepieskatīts dosies savā uzdevumā, tas izsmērēs netīrumus pa visu māju – šādas konsistences atkritumi uzkopšanai ar robotu nav piemēroti. Vislabāk sākotnēji ir neatstāt jaunu dzīvnieciņu vienatnē ar darbojošos robotu tieši šī iemesla dēļ – pēcāk var nākties veikt daudz laikietilpīgāku telpu un paša robota uzkopšanu pašiem.

Ja kaķis vai suns ir jau paaudzies, pirms aktīvas grīdas robota izmantošanas vēlams ne tikai pašam iepazīties ar jauno ierīci, bet iepazīstināt arī mīluli ar to. Iespējams, ka draugs izrādīs pastiprinātu interesi par to, bet bieži ir novērots, ka tā darbošanās dzīvnieciņam īpašas emocijas neizraisa.

Foto: irobot.tagworldwide.com

Tīri grīdas droši

iRobot Roomba robotiem ir vesela virkne tehnoloģiju, kas palīdz nodrošināt ziņkārīgo mīluli pret nevajadzīgiem starpgadījumiem. Speciāli sensori liek robotam momentā apstāties, kad tas tiek piepacelts no zemes. Tāpēc ziņkārīgie purniņi un visur tikt gribošās ķepas ir drošībā arī gadījumā, ja izdodas Robotu pacelt vai apgāzt. Citi sensori savukārt nodrošina, lai robota sastapšanās ar dzīvnieku būtu kā viegls pieskāriens un Robots uzreiz mainītu kustības virzienu.

Izvēlies 800. vai 900. sērijas iRobot Roomba robotus

Ņem vērā!

  • Robots nav rotaļlieta – nevizini savu mīluli uz tā, lai arī cik kārdinoši šķistu ievietot šādu video sociālajos tīklos.
  • Mazākos zvērus – kāmīšus, mājas peles, jūrascūciņas – robota darbošanās laikā ievieto būrītī vai mājiņā, tā tie jutīsies ērtāk.
  • Ja mājdzīvniekiem ir garākas spalvas, tad papildus uzmanība būtu jāpievērš Robota birstu kopšanai. Birstu tīrīšana aizņem ne vairāk kā 2-3 minūtes, bet, ja izvēlēsieties 800. vai 900. sērijas iRobot Roomba robotus, tad vēl mazāk.
  • Ja mājdzīvnieks ir nosvērts un pieradis pie robota, tā palaišanu varat veikt arī attālināti ar iRobot HOME aplikāciju – tas ir īpaši ērts veids, kā organizēt grīdu uzkopšanu, pat ja neesat mājās.
Foto: irobot.tagworldwide.com

Jaunākajos modeļos – īpaši padomāts par mīluļu saimniekiem

2009. gadā iRobot izstrādāja arī speciālu robota modeli «iRobot Roomba 562 Pet», kas bija īpaši piemērots tieši telpām, kurās ir mājdzīvnieki. Attīstoties tehnoloģijām, šobrīd jau visi jaunākie iRobot Roomba modeļi ir piemēroti telpām ar mājdzīvniekiem un indekss «Pet» vairs netiek lietots neviena modeļa nosaukumā. Tomēr, ja vēlaties īpašas ērtības, tad iesakām visjaunākos iRobot Roomba 800. vai 900. sērijas robotus ar AeroForce tehnoloģiju, kas minimizē spalvu sakrāšanos birstēs – praktiski visas spalvas uzreiz nonāk robota netīrumu tvertnē un robota apkope ir minimāla.

Pārliecinieties, ka iRobot ir prātīga izvēle, piesakieties izmēģinājumam un pārliecinieties, ka Jūsu mīlulis būs ar to draugos

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu