Rīgas pašvaldība šoziem plāno nodrošināt vismaz piecu slidotavu darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldība šoziem plāno nodrošināt vismaz piecu slidotavu darbību dažādās pilsētas apkaimēs, turklāt plānots ierīkot arī divas jaunas slēpošanas trases, pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Domes pārziņā esošās slidotavas šosezon atradīsies Uzvaras bulvārī esošajā ziemas un atpūtas parkā, reģionālajos sporta centros «Sarkandaugava» un «Ķengarags», kā arī pie divām izglītības iestādēm - Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas un Rīgas 84.vidusskolas.

Vilde skaidro, ka šogad beidzās līgumsaistības ar pakalpojumu sniedzēju, kas nodrošināja publiskās slidotavas pakalpojumu Rīgas pilsētai pēdējos četrus gadus, tādēļ tika izsludināts iepirkums. Tomēr tas beidzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens pretendents, kura piedāvātā līgumcena pārsniedza Izglītības, kultūras un sporta departamenta finanšu iespējas.

Šobrīd norisinās sarunu procedūra, lai departaments varētu nodrošināt publiskās slidotavas darbību.

Vilde norāda, ka pie izglītības iestādēm esošās slidotavas tiek uzturētas ar dabīgā ledus palīdzību, proti, ja būs sals un laikapstākļi ļaus veidoties noturīgai ledus kārtai, tad slidotavas darbosies, ja ne - tad nedarbosies.

Ziemas sporta un veselīga dzīves veida aktivitāšu atbalstītāji varēs atpūsties arī pilsētā esošajās slēpošanas trasēs - Uzvaras parkā un pie Rīgas 84. vidusskolas. Turklāt Rīgā plānots ierīkot divas jaunas slēpošanas trases Aniņmuižas mežā un Lucavsalā, norādīja Vilde.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu