Elektrum apbalvo Walmark iešanas sacensību «Lielāko ģimeni» un «Visenerģiskāko komandu»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 23. septembrī Jūrmalā norisinājās Walmark iešanas sacensības. Tajās kopumā ap 1500 dalībnieku devās sacensību trasē un baudīja arī Elektrum 5000 soļu ģimenes zonas aktivitātes. Divas komandas par pozitīvo enerģiju un drosmi piedalīties sacensībās saņēma Elektrum balvu.

Lai gan sacensību trase kopumā bija 15 000 soļu jeb aptuveni 12 kilometru gara, dalībniekiem bija iespēja mērot daļu no tās – 5000 soļu garo Elektrum trasi, kas veda pa skaisto Jūrmalas pludmali un priežu mežu. Trases beigās dalībniekus gaidīja īpaša Elektrum 5000 soļu ģimenes zona ar dažādām aktivitātēm. Ģimenes spēlēja basketbolu, bērni un pieaugušie pārbaudīja savas balss skaļumu ar īpašu kliedziena decibelu mērīšanas iekārtu, vingroja un spēlēja pludmales futbolu. Vispopulārākā no izklaidēm bija orbitrons – teju katrs apmeklētājs vēlējās noskaidrot, kā tas ir – lidot kosmosā? Visas dienas garumā ģimenes zonā valdīja pozitīva atmosfēra, un bija dzirdami bērnu smiekli.

Lai vairotu pozitīvo enerģiju un iedvesmotu dalībniekus arī turpmākām aktivitātēm, Elektrum apbalvoja dalībniekus divās nominācijās «Lielākā ģimene» un «Visenerģiskākā komanda», pasniedzot rudenī tik nepieciešamo vitamīnu un enerģijas devu – lielu apelsīnu grozu.

Visenerģiskākās komandas titulu ieguva «Superkomanda», kurā apvienojās trīs ģimenes un draugi no Jūrmalas un Rīgas. Kā stāsta dalībnieki, aktīvs dzīvesveids ir viņu ikdiena, visi kopā arī ikdienā dodas dažādās sportiskās aktivitātēs – skrien, brauc ar velosipēdiem, dejo u. tml. Kur viņi gūst tādu cīņas sparu un enerģiju? Smeļas viens no otra! Lai arī pēc pirmā trases posma komandas jaunākā dalībniece vēlējās izstāties, pārējie iedrošināja viņu turpināt, nepadoties un veikt visu 15 000 soļu garo distanci. «Sanāciet kopā ar bērniem un vecākiem! Nevajag iet lielus attālumus vai piedalīties sarežģītās aktivitātes, jūs varat sākt ar mazumiņu. Vienkārši sāciet veikt fiziskās aktivitātes un redzēsiet, cik jautri tas ir,» pārējos iedvesmo «Superkomandas» dalībnieki.

Savukārt «Lielākās ģimenes» nominācijā balvu no Elektrum saņēma ģimene no Jelgavas. Viņiem ir deviņi bērni, un māmiņa pašlaik gaida desmito. «Mūsu vecākais dēls ir airētājs, viņam ir daudz medaļu un kausu. Tāpēc aizvadītā gada decembrī arī mēs nolēmām, ka jāpiedalās sacensībās. Fiziskās aktivitātes kļuva par mūsu ikdienu, to mēs darām visi kopā,» stāsta vecāki.

Septembris ģimenei ir īpašs mēnesis. Trijiem no bērniem ir dzimšanas dienas, un vecāki šajā mēnesī svin arī 20 gadu kāzu jubileju. Lai atzīmētu īpašos notikumus, viņi devušies ceļojumā, kura pirmais pieturas punkts bija Walmark iešanas sacensības. Tālāk ģimene dosies uz Liepāju un Lietuvu. Turklāt bērni par šiem plāniem neko nezina – tas būšot pārsteigums.

Walmark iešanas sacensības bija saulains, sirsnīgs un enerģisks piedzīvojums pieaugušajiem un bērniem. Šeit netika reģistrēts iešanas ilgums vai dalībnieku secība – tā nebija savstarpēja cīņa, bet izaicinājums katram pašam sev. Finišā ikviens sacensību dalībnieks saņēma īpašu, ar rokām darinātu pasākuma piemiņas medaļu. Kā sola organizatori, šīs bija pirmās, bet noteikti ne pēdējās iešanas sacensības Latvijā. Paldies visiem dalībniekiem, uz tikšanos citos iešanas pasākumos!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu