1500 cilvēki devās kopīgā pastaigā, piedaloties Walmark iešanas sacensībās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā sestdienā Jūrmalas pludmale bija piepildīta cilvēkiem no Lietuvas un Latvijas. Walmark iešanas sacensības Jūrmalā vienoja gandrīz 1500 cilvēkus, kas nolēma aktīvi pavadīt brīvo sestdienas pēcpusdienu. Pasākuma dalībnieki baudīja pastaigu pa 15 000 garo trasi, kas veda pa Dubultu pludmali un priežu mežu.

Šīs bija Latvijā pirmās iešanas sacensības, kurās cilvēki atpūtās, devās pastaigā kopā ar draugiem un ģimeni un vienkārši dalījās pozitīvā enerģijā. Dalībnieki sāka pulcēties Dubultu pludmalē jau no plkst. 10:00, kad sacensības atklāja to vadītājs Armands Simsons un idejas autore Vlada Musvidaite. Bet plkst. 12:00, kad atskanēja pirmais starta signāls, Dubultu pludmale bija cilvēku piepildīta. Dalībnieku grupas startēja trasē ar 15 minūšu intervālu.

Lai arī bija dalībnieki, kas izvēlējās doties tikai īsajā 5000 soļu distancē, vairums mēroja visu 15000 soļu garo trasi. Dalībnieki apmeklēja arī Elektrum 5000 soļu ģimenes zonu. Bet izmantojot #walk15 lietotni, došanās trasē bija ne vien sportisks piedzīvojums, bet arī iespēja izzināt Jūrmalu. Noteiktos trases punktos tika sniegta informācija par lietām un vietām, ar kurām lepojamies – priežu mežu, dzintaru, pludmali, jūru, Dzintaru koncertzāli un, protams, pašu Jūrmalas pilsētu.

WALMARK iešanas sacensībās netika reģistrēts iešanas ilgums vai dalībnieku secība, tā nebija savstarpēja cīņa, bet izaicinājums katram pašam sev. Finišā ikviens sacensību dalībnieks saņēma īpašu, ar rokām darinātu pasākuma piemiņas medaļu.

Lai arī sacensībās nebija godalgoto vietu ieguvēju, tomēr tika noskaidroti vairāku speciālbalvu ieguvēji. Vienu no tām saņēma komanda «Ķirsītis», kurā bija apvienojušies trīs dažādu ģimeņu locekļi. Kā pastāstīja komandas pārstāvji – viņiem patīk pavadīt laiku kopā un parasti iesaistītās tādās aktivitātēs, kā dejošana, dziedāšana, teātra izrādes, arī citiem viņi iesaka maksimāli izvēlēties aktīvāku dzīvesveidu.

Sacensībās piedalījās gan kuplas ģimenes, gan pāri, gan individuāli sportisti. Dalībnieki Lauma un Ivars uz Jūrmalu bija atbraukuši no Mārupes. Kā paši stāsta – šajā vasarā sākuši dzīvot veselīgāk un uz sacensībām atbrauca, lai pārējiem parādītu, ka nemaz nav tik grūti noiet 15 000 soļu. Viņi stāsta: «Mēs vēlamies parādīt labu piemēru saviem bērniem. Nesen abi iegādājāmies pulksteņus, kas skaita noietos soļus. Un tā sākās mūsu ikdienas sacensības – kurš no mums noies vairāk soļu dienā. Reiz bijām iecerējuši doties vakariņās, un Ivars nolēma doties kājām, nevis ar automašīnu, neskatoties uz to, ka sākās lietus. Viņš vienkārši gribēja nosoļot vairāk un uzvarēt šajā dienā. Apdomājam šādu pulksteņu iegādi arī bērniem. Ceram, ka tas viņus iedrošinās vairāk kustēties.»

Pasākuma idejas autore ir Lietuvas sporta žurnāliste un televīzijas personība Vlada Musvidaite. Viņa jau vairāk nekā divus gadus ir organizējusi iešanas pasākumus savā valstī. Lietuvā iešanas kustība apvieno jau vairāk nekā15000 cilvēku. Daudzi atbrauca arī uz Walmark iešanas sacensībām Jūrmalā.

«Atbraucu no Lietuvas, lai pavadītu nedēļas nogali Jūrmalā un piedalītos Walmark iešanas sacensībās. Laiks ir labs, pludmale ir lieliska, pasākums ir bezmaksas, tāpēc pat nebija šaubu piedalīties. Arī citiem iesaku ikdienā pārvietoties vairāk. Ja gaidīsiet un nedarīsiet neko, iespējams, jau būs par vēlu. Aktīvs dzīvesveids ir ieguldījums veselībā,» stāsta sacensību dalībniece Simona no Lietuvas.

Šīs bija pirmās Walmark iešanas sacensības Latvijā, bet noteikti ne pēdējās. Paldies visiem dalībniekiem! Un tiekamies atkal citreiz!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu