15000 soļu izaicinājums: ko vilkt mugurā un kā pienācīgi sagatavoties?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rokas Lukoševičius

Šo sestdien Jūrmalas Dubultu pludmale būs pārpildīta cilvēkiem, kas piedalīsies Walmark Iešanas sacensībās. Lai padarītu šo pasākumu pēc iespējas patīkamāku, papildus labai omai, organizatori aicina parūpēties par vēl trim lietām – ēdienu, pietiekamu ūdens apjomu un piemērotu apģērbu.

Ir svarīgi uzņemt enerģiju

Walmark iešanas sacensību dibinātāja un organizatore Vlada Musvydaitė iesaka parūpēties par veselīga un enerģiju sniedzoša ēdiena izvēli. «Pirms sacensībām apēd veselīgas brokastis, taču neaizmirsti pasākumam sarūpēt arī uzkodas. Mans padoms – ieliec mugursomā ābolu, sviestmaizi un veselīgu batoniņu. Ēdiena apjoms nedrīkst būt liels, taču tev ir jāpārliecinās par to, ka uzņem pietiekami daudz enerģijas. Un, protams, neaizmirsti parūpēties par labu garastāvokli.«

Foto: Rokas Lukoševičius

Dzer ūdeni

Sāc dzert ūdeni jau tad, kad vēl esi mājās. Divas stundas pirms sacensību sākuma izdzer vismaz 0,5 litrus ūdens, tas palīdzēs tev uzkrāt pirmajām distancēm nepieciešamās rezerves.

Vēlāk, pasākuma laikā, papildus izdzer vismaz vēl 0,5 litrus. Ja jūties izslāpis, tas nozīmē, ka ir jau par vēlu. Tāpēc dzer jau iepriekš un mēģini izvairīties no tā. Lai to izdarītu, neaizmirsti paņemt līdzi ūdeni. Pasākuma laikā tev būs iespēja padzerties īpašajos ūdens punktos. Tie atradīsies startā/finišā, Elektrum 5000 soļu ģimenes zonā un #walk15 10000 soļu zonā.

Foto: Rokas Lukoševičius

Ko vilkt mugurā?

Laikapstākļi ir viens no galvenajiem faktoriem, kas nosaka, kādu apģērbu izvēlēties. Taču tad, kad laikapstākļi mainās, ir grūti kaut ko iepriekš ieplānot. Tādēļ, pirmkārt, pārliecinies, ka tev mugurā ir vairāku kārtu apģērbs. Rudenī mēs iesakām vilkt divas-trīs apģērba kārtas. Gadījumā, ja būs par karstu, tu vienkārši varēsi novilkt virsējo kārtu. Tāpat svarīgi, lai pirmā apģērba kārta ļauj tavai ādai elpot. Pamatkārta, kas veidota no merino vilnas ir lieliski tam piemērota. Vilna ir īpaša, jo tā atvēsina ķermeni pārkaršanas gadījumā un sasilda gadījumos, ja tas sāk atdzist.Tādēļ, priekšroku dodot vilnas izstrādājumiem, ir mazāka iespēja kļūdīties un izvēlēties laikapstākļiem nepiemērotu apģērbu," iesaka Walmark iešanas sacensību dalībniece no «Devold» komandas Vaida Vokietaitienė.

«Pārliecinies par to, ka tavs apģērbs nav pārāk ciešs. Paņem līdzi arī lietusmēteli gadījumam, ja sākas lietus. Apdomā arī apavu izvēli. Ja būs auksti, biezas zeķes nodarīs vairāk ļaunuma, nevis labuma,» iesaka Vlada Mudvydaitė.

Walmark iešanas sacensības jau šajā nedēļas nogalē, 23. septembrī Jūrmalā. Vairāk informācijas un bezmaksas reģistrēšanās šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu