WALMARK iešanas sacensību trase vedīs pa Jūrmalas pludmali un cauri priežu mežam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 23. septembrī Jūrmalā norisināsies Latvijā pirmās WALMARK iešanas sacensības «Walking Competition». Sacensību trase tiks iedalīta trīs galvenajos posmos, bet to dalībniekiem būs iespēja izbaudīt ne tikai Baltijas jūras līča burvību, bet arī Jūrmalas priežu meža pasakaino gaisu. Šis būs patiesi neaizmirstams piedzīvojums, ko izbaudīt ar ģimeni un draugiem.

Sacensību dalībnieki 23. septembra rītā aicināti pulcēties Starta zonā, kas atradīsies Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā. Šeit būs iespējams saņemt savu dalībnieka reģistrācijas komplektu un ūdeni, kā arī satikt WALMARK iešanas sacensību vadītāju Armandu Simsonu. Lai izvairītos no ilgāka laika pavadīšanas reģistrācijas teltī, dalībnieki aicināti reģistrēties iepriekš, apmeklējot mājaslapu www.walk15.lv.

WALMARK iešanas sacensības sāksies plkst. 12.00, un tās vedīs cauri trim trases posmiem – ELEKTRUM trasei, 10 000 soļu trasei un TVNET 15 000 soļu trasei. Šo posmu beigās atradīsies īpaši kontrolpunkti, kuros būs iespējams nedaudz atvilkt elpu, vēl spilgtāk izjust pasākuma noskaņu un sagatavoties nākamajam trases posmam.

Foto: Publicitātes foto

Sacensību pirmajā posmā – 5000 soļu garā ELEKTRUM trasē – aicināti doties gan pieaugušie, gan bērni. Šis sacensību posms ir ieplānots tā, lai dalībnieki varētu ne tikai doties gājienā pa pasakaini skaisto Jūrmalas pludmali, bet arī izbaudīt Jūrmalas priežu meža relaksējošo gaisotni, ko sniedz skuju reibinošais aromāts. WALMARK iešanas sacensībās netiks reģistrēts iešanas ilgums vai dalībnieku secība. Vai var būt labāks un veselīgāks piedzīvojums, kā dabas ielokā nepiespiesti izbaudīt iešanas burvību kopā ar ģimeni? Turklāt ELEKTRUM trases beigās dalībniekus gaida īpaša ELEKTRUM 5000 soļu ģimenes zona, kur ir paredzētas dažādas aktivitātes bērniem un ģimenēm. Šeit pieaugušie varēs uzticēt savus bērnus profesionāļiem un doties tālāk trasē, ar bērniem atkal satiekoties atpakaļceļā uz finiša līniju. ELEKTRUM 5000 soļu ģimenes zonā būs iespējams spēlēt basketbolu, pārbaudīt savas balss skaļumu ar īpašu kliedziena decibelu mērīšanas iekārtu, iedomāties, ka lido kosmosā, iekāpjot orbitronā, kā arī spēlēt pludmales futbolu un izbaudīt citas lieliskas aktivitātes.

Foto: Publicitātes foto

Sacensības otrais posms turpināsies ar 10 000 soļu trasi, kas vedīs pa Jūrmalas pludmali līdz Dzintariem, bet tālāk pa Drustu un Gulbenes ielām un cauri priežu mežam uz nākamo kontrolpunktu Mālpils ielas galā, kur būs iespēja nedaudz atpūsties un bez maksas saņemt dzeramo ūdeni.

Sacensību noslēdzošais posms ir TVNET 15 000 soļu trase, kas no Dzintariem pa piekrasti atkal vedīs atpakaļ Dubultu virzienā. Dalībnieki finišēs turpat, kur startējuši – pludmalē pie Baznīcas ielas. Finišā ikviens sacensību dalībnieks saņems īpašu, ar rokām darinātu pasākuma piemiņas medaļu.

«WALMARK iešanas sacensības ir notikums, kurā katrs var vienkārši nākt un doties pastaigā kopā ar savu ģimeni. Daudziem cilvēkiem tā būs lieliska iespēja redzēt, kā kopā ar ģimeni iespējams pavadīt vairāk laika. Manuprāt, ļoti svarīgi atcerēties, ka tās nav sacensības uz ātrumu – jūs varat iet savā ierastajā ātrumā un atpūsties kopā ar ģimeni un draugiem. Zinu, ka manām meitām trasē var kļūt garlaicīgi, tāpēc atstāšu viņas īpaši bērniem paredzētajā zonā – 5000 soļu ELEKTRUM zonā. Tajā būs daudz interesantu un jautru bērniem piemērotu aktivitāšu, tāpēc aicinu vecākus nesatraukties – ja bērni nevēlas tik daudz un tālu iet, ļaujiet viņiem palikt 5000 soļu ELEKTRUM zonā,» saka sacensību vadītājs Armands Simsons.

Savukārt sacensību idejas autore un rīkotāja Vlada Musvydaite, papildina: «Vienīgais cilvēks, ko šajā pasākumā patiešām izaicināsi, esi tu pats! Šeit nebūs ne pirmās, ne otrās, ne kādas citas vietas ieguvēja, tev ir jāpabeidz distance un jāsaņem balva – ar rokām darināta koka medaļa! Rīkojot šo pasākumu, mēs vēlamies parādīt – laika pavadīšana ar ģimeni un radiniekiem var būt tik jautra, turklāt nav nepieciešams pielikt lielas pūles, tikai ej un dari!»

Lai arī sacensībās nebūs godalgoto vietu ieguvēju, tomēr tiks noskaidroti uzvarētāji vairākās nominācijās - «Lielākā komanda», «Lielākā uzņēmuma komanda», «Lielākā skolas komanda», «Lielākā bērnudārza komanda», «Lielākā ģimenes komanda», «Vecākais dalībnieks», «Jaunākais dalībnieks», «Visenerģiskākā komanda».

Dalība sacensībās ir bez maksas.

Reģistrējies pats un reģistrē savu ģimeni šeit

Tiekamies 23.septembrī Jūrmalā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu