Dubultu pludmalē pirmās «Walmark Walking Competition» iešanas sacensības Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. septembrī Latvijā pirmoreiz notiks WALMARK Walking Competition jeb WALMARK iešanas sacensības. Tās norisināsies Jūrmalas pilsētā. Pasākuma vadītājs Armands Simsons aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju piedalīties šajā pasākumā un pavadīt laiku kopā ar draugiem un ģimeni.

Pirmās WALMARK iešanas sacensības notiks skaistajā Jūrmalas pludmalē. Dalībnieki ir aicināti noiet 15 000 soļu garu trasi (aptuveni 10.5 kilometrus). Lai gan pasākums tiek saukts par sacensībām, netiks reģistrēts iešanas ilgums vai dalībnieku secība. WALMARK iešanas sacensībās vienīgā sacensība ir katram dalībniekam pašam ar sevi. Ikviens, kurš noies pirmos 5000 soļus, nonāks ELEKTRUM ģimenes zonā. Šeit ģimenēm būs iespēja uzticēt savus bērnus profesionāļiem un ar tiem atkal satikties ceļā uz finiša līniju. Tāpat visi ģimenes locekļi varēs piedalīties dažādās citās aktivitātēs, piemēram, nodarboties ar pilatēm vai spēlēt pludmales volejbolu. Turklāt katrs reģistrētais dalībnieks saņems atstarotāju no ELEKTRUM – tas tiks izsniegts sacensību uzsākšanas komplekta ietvaros.

Šī pasākuma idejas autore ir Lietuvas sporta žurnāliste un televīzijas personība Vlada Musvidaite. Viņa jau vairāk nekā divus gadus ir organizējusi iešanas pasākumus savā valstī (tuvākais pasākums notiks 16. septembrī Anīkšču pilsētā). Iešanas sacensības tika uzsāktas Kauņas pilsētā, kur tajās piedalījās vairāk nekā 3000 cilvēku. Nākamās sacensības Nidā, Druskininkos, Viļņā un atkal Kauņā pulcēja vēl vairāk dalībnieku. Kopīga dalība iešanas sacensībās ir kļuvusi par sava veida tradīciju, jo šie pasākumi ir likuši ļoti dažādiem cilvēkiem sapulcēties vienā aktīvas iešanas kustībā.

Foto: Publicitātes foto

«Šo pasākumu galvenais mērķis ir doties brīvā dabā un pavadīt laiku ar savu ģimeni. Man ir divi bērni: meita Ulla un dēls Benāss. Es ļoti izbaudu laiku, ko pavadām kopā, un vēlos parādīt cilvēkiem, ka ir viegli būt labā fiziskajā formā, vienlaikus pavadot laiku ar ģimeni,» stāsta Vlada Musvidaite.

WALMARK iešanas sacensības Latvijā vadīs plaši pazīstamais sporta vadītājs, televīzijas seja un pasākumu vadītājs Armands Simsons. Viņš stāsta, ka, uzzinot par šo ideju no Lietuvas kolēģes, bijis fascinēts.

«Es uzskatu, ka staigāšana ir ļoti svarīga, jo mēs visi par maz kustamies. Labāk sēžam sastrēgumā, nevis šo pašu attālumu noejam ar kājām, lai gan iešana aizņemtu tikai dažas minūtes ilgāku laiku. Dažkārt pie manis birojā ierodas cilvēki, kas izmanto liftu, lai nokļūtu otrajā stāvā. Padomājiet, cik tas ir smieklīgi. Katram ir nedaudz jāizkustas,» par to, cik nozīmīgi būt aktīvam, stāsta Armands Simsons.

Armands ir trīs meitu tēvs, kurš pastāstīja, ka nav viegli sakārtot savu grafiku tā, lai visam pietiktu laika – viņš ir ļoti aizņemts cilvēks un ikdienā reizē strādā pie vairākiem profesionālajiem projektiem. Taču viņš vienmēr cenšas atrast laiku ģimenei.

«Cilvēki mēdz ierasties mājās noguruši, paēst vakariņas un sākt skatīties televīziju. Centieties iziet ārā un nesteidzīgi pastaigāties – tas liks justies daudz labāk. Mēs ar ģimeni cenšamies to darīt pēc iespējas biežāk. Vajag pavadīt vairāk laika ar sievu, bērniem, izrunāties, pastāstīt, kā gājis, pavaicāt, ko viņi darījuši. Ģimene dzīvē ir pats nozīmīgākais, tāpēc jāiegulda pūles, lai tā būtu stipra. Aicinām visus doties uz Jūrmalu, lai ietu kopā ar mums. Tiksimies 23. septembrī Jūrmalā!» – tā uz pasākumu aicina Armands.

Ikviens, kas ieradīsies un pabeigs distanci, saņems amatnieku izgatavotu koka medaļu.

Lai reģistrētos pirmajām WALMARK iešanas sacensībām, klikšķiniet šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu