Lietuviešiem būs lielākā kokzāģētava Baltkrievijā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) piešķirs 15 miljonu eiro kredītu Lietuvas kompānijas «Vakaru medienos grupe» (VMG) uzņēmuma «SwoodS Export» attīstībai Baltkrievijā, kas ļaus tam kļūt par lielāko kokzāģētavu un vienu no lielākajām koksnes granulu ražotājām šai valstī, vēsta Lietuvas biznesa laikraksts «Verslo žinios».

Baltkrievijas Borisovas rajonā izveidoto lietuviešu kapitāla uzņēmumu «SwoodS Export» veido kokzāģētava, mēbeļu fabrika un koksnes granulu ražotne. Investīcijas ļaus tam īstenot stratēģiskus mērķus - sabalansēt finanšu plūsmas un palielināt darba ražīgumu. Kredīts piešķirts uz septiņiem gadiem.

«Īstenojot šo projektu, «SwoodS Export» kokzāģētavas jauda sasniegs aptuveni ceturtdaļmiljonu kubikmetru koksnes gadā. Kompānija arī plāno divkāršot granulu ražošanu līdz 72 000 tonnām gadā un modernizēt mēbeļu ražošanu, lai apmierinātu Zviedrijas mēbeļu koncerna IKEA pieaugošo pieprasījumu pēc masīvkoka mēbelēm,» teikts ERAB paziņojumā.

Kā uzsvēris ERAB vadītājs Baltkrievijā Aleksandrs Pivovarskis, kokapstrādes nozare šai valstij ir ļoti svarīga, tādēļ banka «ir gandarīta par iespēju atbalstīt VMG grupas attīstību».

Viņaprāt, tas būs labs pārrobežu sadarbības paraugs, kas parāda, kā darbojas tiešās ārvalstu investīcijas, un vienlaikus demonstrē labākos nozares un ekoloģiskos standartus.

Kopš savas darbības sākuma ERAB Baltkrievijā investējusi jau gandrīz 1,9 miljonus eiro.

VMG, kas pārvalda piecus uzņēmumus Lietuvā un četrus Baltkrievijā, plāno, ka šogad grupas apgrozījums tuvosies 320 miljoniem eiro, bet 2020.gadā sasniegs 500 miljonus eiro.

«Mēs saprotam, ka, nepalielinot apjomus, nav iespējams ilgi saglabāt konkurētspēju. Šobrīd lielākā attīstība iecerēta Baltkrievijā, Borisovā, kur esam uzcēluši jaunu zāģētavu «SwoodS Export«. Pašlaik iedarbinām līniju un ceram, ka rudenī tā sasniegs plānoto jaudu,» norādījis VMG ģenerāldirektors Viktors Adomaitis.

«SwoodS Export» savu produkciju piegādā vēl vienam grupas uzņēmumam - kokskaidu plātņu ražotnei «VMG Industry», kas darbojas Mogiļevas brīvajā ekonomiskajā zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu