Priedītis pārsūdzēs spriedumu civillietā pret bijušajiem «Latvijas krājbankas» valdes locekļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Bijušais «Latvijas krājbankas» valdes priekšsēdētājs Ivars Priedītis savu vainu civillietā par solidāru 15 miljonu eiro piedziņu no septiņiem bijušajiem «Latvijas krājbankas» valdes locekļiem neatzīst un tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Priedītis aģentūrai LETA sacīja, ka šāds tiesas lēmums rada precedentu, lai jebkuras bankas jebkuru esošo vai bijušo valdes locekli varētu padarīt maksātnespējīgu.

«»Latvijas krājbanka» bija izsniegusi kredītus, pret tiem bija ņemtas ķīlas, kuras realizēja administratori nevis bankas amatpersonas. Līdz ar to šāds spriedums rada jautājumus un tiks pārsūdzēts,» sacīja Priedītis.

Viņš piebilda, ka pārsūdzēt spriedumu var līdz 11.jūlijam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka bijušie «Latvijas krājbankas» valdes locekļi esot bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus. «Latvijas krājbankas» administrators «KPMG Baltics» prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa sākšanai, cēla 2015.gadā.

Civillietā par solidāru 15 miljonu eiro piedziņu no septiņiem bijušajiem «Latvijas krājbankas» valdes locekļiem Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā atbildētāju vidū ir arī bijušais parlamentārietis, pašreizējais Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars (LRA). Bondars aģentūrai LETA uz jautājumiem vēl nav atbildējis.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, atbildētāji šajā lietā ir Dzintars Pelcbergs, Mārtiņš Zalāns, Priedītis, kādreizējais valdes priekšsēdētājs Bondars, Andrejs Surmačs, Ilze Bagatska un Svetlana Ovčiņņikova.

Patlaban lieta ar blakus sūdzību ir nonākusi Rīgas apgabaltiesā. Spriedums vēl nav pārsūdzēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu