Kā izvēlēties sev vispiemērotāko grīdas uzkopšanas robotu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: irobot.tagworldwide.com

Kad ģimenē ir pieņemts lēmums iegādāties ierīci, kas uzkops grīdu, priekšā paveras rūpīgs izpētes darbs. Apjaušot plašo piedāvājumu, nāksies izvēlēties jūsu ģimenei vispiemērotāko. Kuru modeli labāk? Cik jaudīgu?

Lai vieglāk izvēlēties, lūk jautājumi, kas pašiem sev jāatbild, izvēloties robotiņu. Izvērtējot to, taps skaidrs, kura ierīce tieši jūsu mājsaimniecībai būs atbilstošākā.

Kādam mērķim iegādājaties robotu?

Droši vien to varat itin viegli atbildēt – vai tā ir ikdienas sausā uzkopšana, ko vēlaties uzticēt ierīcei, vai tomēr uzmazgāšana, vai vien viegla mitrināta uzkopšana. Iespējams, ka labprāt deleģētu visus šos darbus, tomēr to, vai tas ir iespējams un lietderīgi, uzzināsiet, izvērtējot tālākos kritērijus.

Sausā ikdienas uzkopšana – jūsu uzticamais palīgs būs jebkuras sērijas iRobot Roomba. Tieši šīs sērijas robotus speciālisti iesaka kā pirmo mājsaimniecības robotu. Šīs ierīces efektīvi savāc putekļus, gružus, matus, dzīvnieku spalvas, smiltis.

Mitrā uzkopšana – to paveiks iRobot Braava, kas ātri un kusi uzslaucīs grīdu ar mitru mikrošķiedras drānu.

Uzmazgāšanu uzticiet iRobot Braava Jetizmantojot maksimālu ūdens padevi, tas izsmidzina ūdeni uz traipiem, ko efektīvi notīra ar vibrējošas tīrīšanas galvas palīdzību, pārvēršot grīdas svaigas un tīras.

Kāds segums ir telpās?

iRobot ražotās ierīces ir veidotas tā, lai tās būtu piemērotas dažādiem grīdas segumiem. Tomēr, izvēloties sev piemērotāko, ir jāņem vērā daži faktori, lai pēc tam atvieglotu grīdas uzkopšanu un sasniegtu vislabākos rezultātus.

Flīžu, linoleja un citu mitruma izturīgo segumu tīrīšanai būs piemēroti visi modeļi. Uz tiem var laist gan iRobot Roomba sausajai tīrīšanai, gan iRobot Braava vieglajai mitrajai uzkopšanai, gan iRobot Braava Jet uzmazgāšanai.

Cieto seguma – parketa un lamināta – tīrīšanai var izvēlēties gan iRobot Roomba sausajai tīrīšanai, gan iRobot Braava vieglajai uzmazgāšanai.

Paklāju tīrīšanu uzticiet iRobot Roomba dažādu sēriju modeļiem. Jāņem vērā, ka roboti tiks galā ar paklājiem, kuru matu garums ir līdz 1,5 cm.

Atcerieties, ka iRobot Roomba sērijas modeļi būs piemēroti visiem grīdu segumiem, vienīgi svarīgi būtu, lai grīda ir gluda.

Foto: irobot.tagworldwide.com

Cik liela platība un sarežģīts plānojums jātīra robotam?

Izvēloties modeli, jāņem vērā arī tīrāmo telpu platība un plānojums.Sausās uzkopšanas robotiem ir trīs tehnoloģiju paaudzes – 600., 800. un 900. sērijas iRobot Roomba, kas dažādiem mājokļiem un uzkopšanas vajadzībām, ļauj piemeklēt vispiemērotāko modeli.

Robotu sēriju galvenās atšķirības ir saistītas ar tīrīšanas tehnoloģiju jaudu, apkopšanas ērtumu un navigācijas sistēmu, kas nosaka, cik lielu platību un cik telpas robots spēj uzkopt vienā tīrīšanas reizē. Vienkāršiem plānojumiem un mazākām telpām lieti noderēs 600. un 800. sēriju modeļi. Tomēr, javēlaties, lai ierīce tīra vairākas telpas pēc kārtas vai pēc kartes, vai ja platība ir liela (virs 120 m2), ir vērts izvēlēties jaunākos modeļus – 900. sērijas iRobot Roomba. To navigācijas sistēma ir pielāgota lielāku un sarežģītāku mājokļu iekārtojumiem un nodrošina līdzšinējo iRobot navigācijas tehnoloģiju priekšrocības. Kombinācija ar vizuālās lokalizācijas tehnoloģiju, tas ļauj kvalitatīvi veikt darbu ievērojami lielākās platībās.

Vai ģimenē kādam ir nosliece uz alerģijām?

Alerģijas no putekļiem vai dzīvnieku spalvām vai ādas daļiņām mēdz būt izplatītas. Tādā gadījumā, lai atvieglotu ikdienas uzkopšanu, noderīgs būs 800. sērijas un 900. sērijas Roomba roboti, kas netīrumus, sīkākās putekļu daļiņas un alergēnus savāc noslēgtā ar HEPA filtrāciju aprīkotā netīrumu tvertnē, neļaujot tiem nokļūt gaisā, ko elpojat.

Telpās ir gan cietie segumi, gan paklāji

Ja Jums ir telpas, kur ir gan cietais segums, gan paklāji, piemērota izvēle būs jaunais iRobot Roomba 980, kas palielina tīrīšanas jaudu uz paklājiem. Uzbraucot uz paklāja, kur slēpjas netīrumi un gruži, Carpet Boost tehnoloģija liek darboties iRobot Roomba 980 ar 10 reizes lielāku jaudu nekā 600-tās sērijas iRobot Roomba.

Vai novērtējat tehnoloģiju sniegtās iespējas?

Ja jā, tad robota palaišana no sava viedtālruņa, grafika plānošana un sastādīšana Jums noteikti liksies saistošas funkcijas. Un tas tiešām ir ērti! Jaunāko modeļu 900. sērijas iRobot Roomba Jūs iepriecinās ar ērtu aplikāciju iRobot HOME, ar kuras palīdzību iespējams robotu vadīt attālināti, apskatīt telpu uzkopšanas vēsturi un robota detaļu nolietojumu. Tāpat teju visi iRobot Roomba modeļi ļaus sastādīt grafiku visai nedēļai, lai darba nedēļas vidū Jums par to nav jāsatraucas.

Citi faktori, kas jāņem vērā

Izvēloties modeli, jāņem vērā dažādi faktori: jau minētā tīrāmo telpu platība, konfigurācijas sarežģītība, segums, kā arī tas, vai mājās ir dzīvnieki, kuri met spalvu, tas, vai nepieciešamas papildus ierīces atsevišķu telpu daļu norobežošanai (piemēram, dzīvnieku traukiem vai uz grīdas esošiem puķu podiem). Izvērtējot visus faktorus, iespējams piemeklēt vēlamāko robota modeli ar tieši jums nepieciešamo komplektāciju. Redzot, cik daudz lietu jāpārdomā pirms ierīces iegādes, labākā izvēle pirms tam ir konsultēties ar speciālistu, kas ieteiks labāko risinājumu un palīdzēs novērtēt Jūsu vajadzības.

Izmēģiniet Jums interesējošo iRobot!

Ja Jums ir mājdzīvnieki, mazi bērni vai vienkārši vēlaties savu brīvo laiku izmantot jēgpilni – tad ziniet, ka jebkurš iRobot būs laba izvēle, ja vien tas būs izvēlēts pārdomāti! Lai saprastu, vai Jūsu noskatītais modelis tik tiešām būs piemērots, piesakieties testa izmēģinājumam. Būsiet pārsteigts, cik daudz smilšu un citu netīrumu var savākt šāda ierīce, kamēr Jūs lasāt žurnālu, palīdzat bērnam ar mājas darbiem vai sportojat!

Uzziniet sev vispiemērotāko iRobot modeli, konsultējoties ar speciālistu, vai piesakieties testam!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu