Visatbildīgākie līgotāji mīt Kurzemē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visatbildīgākie Līgo svētku svinētāji ir kurzemnieki, savukārt mazāk apzinīgi Jāņa bērni mīt Vidzemē un Rīgā. Par to liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un apdrošināšanas sabiedrības ERGO kampaņas «Dusmīgs, toties dzīvs!» ietvaros izveidotā interaktīvā tiešsaistes karte, kurā Latvijas novadu iedzīvotāji vai viesi varēja apņemties svētkus svinēt atbildīgi, pašiem nebraucot un neļaujot saviem līdzcilvēkiem braukt reibumā.

Interaktīvajā kartē ikviens Latvijas iedzīvotājs varēja piedalīties balsojumā – kurš novads atbildīgāks? Tuvojoties kampaņas noslēgumam, tika noskaidrots, ka atbildīgākais Latvijas reģions ir Kurzeme, kur 1458 iedzīvotāji ir apņēmušies nebraukt paši, kā arī neļaut līdzcilvēkiem sēsties pie stūres skurbulī. Zemgalē atturēt līdzcilvēkus no braukšanas reibumā apņēmušies 713 iedzīvotāji, Latgalē – 637, Vidzemē – 611, savukārt Rīgā vismazāk - 504 cilvēki apņēmušies visiem spēkiem cīnīties pret «zaļo pūķi» pie auto stūres.

Kampaņā «Dusmīgs, toties dzīvs!» iesaistījušās vairākas Latvijā pazīstamas personības, kas pārstāv kādu konkrētu Latvijas reģionu un aicina tā iedzīvotājus vai viesus nesēsties pie stūres reibumā. Kurzemi pārstāv šefpavārs Raimonds Zommers, Zemgali – dziedātājas Samanta Tīna un Ieva Sutugova, Vidzemi – māksliniece Elita Patmalniece, radio SWH dīdžejs Kaspars Breidaks un dziedātājs Miks Dukurs, bet Latgali pārstāv aktieris Kristaps Rasims. Savukārt galvaspilsētu uz atbildīgu rīcību aicina dīdžejs Toms Grēviņš, Latvijas Radio žurnāliste Velga Vītola, TV personība Armands Simsons un aktrise Jekaterina Frolova.

Foto: Publicitātes foto

«Pārstāvēt reģionu, kurā tik daudzi līgotāji svētkos kopā ar mani ir apņēmušies savus tuvākos atturēt no neapdomīgas rīcības, ir liels gods. Tāpēc es arī pārējos Latvijas iedzīvotājus aicinu nesēsties pie stūres reibumā. Tieši tā mēs varam viens otru nosargāt! Un es ceru, ka man sava apņemšanās nebūs jāpilda - nenāksies personīgi kādu karstgalvi atturēt no braukšanas reibumā,» teic Kurzemes vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Lai mudinātu cilvēkus uzņemties atbildību - pašam reibumā nebraukt un neļaut to darīt citiem, CSDD jau piekto gadu organizē kampaņu «Dusmīgs, toties dzīvs!». Šogad kampaņā ir iesaistījušies Latvijā pazīstami mūziķi, aktieri, dīdžeji un citi viedokļu līderi, kuri aicina savus novadniekus lustīgi svinēt, bet vienlaikus arī atturēt ikvienu iereibušu cilvēku no sēšanās pie stūres reibumā. Tāpat CSDD sabiedrībai ar video klipa palīdzību rāda jaunus paņēmienus, kā neļaut draugiem sēsties iedzērušiem pie auto stūres.

Kampaņa «Dusmīgs, toties dzīvs!» tiek veidota sadarbībā ar Valsts policiju un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju, to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība ERGO, «Circle K Latvia» un ziņu portāls «TVNET».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu