Rinkēvičs mudina mazināt energoatkarību no dominējošās piegādātājvalsts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Svarīgi turpināt attīstīt reģionālo enerģijas tirgu, stiprinot energoapgādes drošību un mazinot energoatkarību no dominējošās piegādātājvalsts, šodien tiekoties ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Sarunu laikā puses detalizēti apmainījās viedokļiem par enerģētikas un transporta infrastruktūras projektu aktualitātēm. «Mūsu prioritāte ir reģionālā gāzes tirgus izveide,» uzsvēra Rinkēvičs.

Viņš pauda atbalstu Igaunijas izvirzītās prezidentūras prioritātēm un izteica gandarījumu, ka Igaunija savā prezidentūrā strādās ar konkurētspējas un izaugsmes jautājumiem, stiprinot Eiropas Savienības (ES) Vienoto tirgu, kā arī turpinās strādāt ar iniciatīvām, kurām tika pievērsta īpaša nozīme Latvijas prezidentūrā, proti, Digitālais vienotais tirgus un Enerģētikas savienība.

«Digitālā vienotā tirgus kontekstā būtiski ir novērst tirgus fragmentāciju un Eiropai atgūt globālo konkurētspēju. Latvija īpaši atbalsta plānus attīstīt datu ekonomiku un veicināt nepamatotu barjeru novēršanu brīvai datu plūsmai,» norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

Puses arī apmainījās viedokļiem par Eiropas Komisijas (EK) «Baltajā grāmatā» minētajiem scenārijiem, kas iezīmē turpmāko diskusiju par ES nākotni. «Esam atvērti un elastīgi diskusijai par jebkuru no scenārijiem, taču mums ir svarīgi, lai mēs saglabātu līdzšinējā ES integrācijā sasniegto un panāktu visplašāko iespējamo dalībvalstu atbalstu un vienotību ES projekta tālākai attīstībai,» akcentēja Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs viesojās Tallinā, lai ar Igaunijas amatpersonām pārrunātu aktuālos abu valstu divpusējo attiecību, reģionālās sadarbības, transatlantisko attiecību un drošības politikas jautājumus, kā arī Igaunijas gatavošanos prezidentūrai ES Padomē.

Kā ziņots, Rinkēvičs šodien arī pasniedza Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju «Valodu balvu» tulkotājai Līvijai Vītolai. Tulkotāja balvai tika nominēta par Astrīdas Ivaskas dzejas krājuma «Jūras acis» un Valentīna Jākobsona stāstu krājuma «Brokastis pusnaktī» tulkojumu. Abi darbi liecina par tulkotājas izcilo prasmi latviešu literātu darbu noskaņas atveidot igauņu valodā, norāda Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu