«airBaltic» atzīta par trešo punktuālāko aviosabiedrību pasaulē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas lidsabiedrību «airBaltic» aviācijas industrijas tirgus izpētes un analīzes izdevums «OAG Aviation Solutions» (OAG) atzinis par trešo punktuālāko aviokompāniju pasaulē, informēja «airBaltic».

OAG analītiķi «airBaltic» piešķīruši piecas zvaigznes «OTP Star Ratings» sistēmā, jo lidsabiedrība sasniegusi punktualitātes rādītāju 90,54% apmērā lidojumiem, kas savieno Baltiju ar galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs. Tas nozīmē, ka vairāk nekā deviņi no 10 «airBaltic» reisiem savu galamērķi sasnieguši precīzi noteiktajā laikā.

Pirmajā vietā OAG analītiķi ierindojuši aviosabiedrību «Safair» (95,94%), bet otrajā - «Jazeera Airways» (93,23%).

«»airBaltic» ir izdevies saglabāt līdera pozīcijas kā vienai no punktuālākajām lidsabiedrībām pasaulē trīs gadus pēc kārtas. Ņemot vērā īso pārsēšanās laiku mājas bāzē Rīgā un skarbos ziemas laikapstākļus, šis sasniegums apliecina operatīvās darbības izcilību. Pēc «CS300» lidmašīnu pievienošanās flotei, ceru, ka arī 2017.gadā izdosies apliecināt šādus lieliskus rezultātus,» norādīja «airBaltic» operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis.

OAG apkopo un analizē lidsabiedrību punktualitātes rādītājus, balstoties uz datiem no visas pasaules. OAG izziņo punktuālākās lidsabiedrības pēc «OTP Star Ratings» divas reizes gadā – aprīlī un oktobrī. 2015.gadā un 2014.gadā OAG analītiķi atzina «airBaltic» par pasaulē punktuālāko lidsabiedrību. «airBaltic» joprojām saglabā līderpozīcijas starp pasaules punktuālākajām lidsabiedrībām.

Latvijas nacionālā aviokompānija 2016.gadā pārvadāja 2 891 365 pasažierus, kas ir par 10% vairāk nekā 2015.gadā. Lidsabiedrība veica 43 872 lidojumus, kas ir par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt vietu piepildījuma rādītājs 2016.gadā bija 74%, kas ir par trim procentpunktiem lielāks nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu