Latvijas Radio apgrozījums pērn pieauga par 6,8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Radio pagājušajā gadā strādāja ar 9,174 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet Latvijas Radio zaudējumi pieauga par 44,7% un bija 174 301 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Latvijas Radio gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka zaudējumu pieaugumu ietekmēja precizētie 2016.gada uzkrājumi neizmantotiem atvaļinājumiem 128 761 eiro apmērā, kas tika norakstīti 2017.gadā, kā arī pērn izveidoti uzkrājumi šaubīgam debitoram «Medialead group» 35 854 eiro apmērā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka valsts dotācija 2017.gadā veidoja 85,3% no Latvijas Radio apgrozījuma.

Vadības ziņojumā norādīts, ka Latvijas Radio pērn paplašināja reģionālās informācijas apmēru, īpaši vēršot uzmanību valsts austrumu reģionam, kur 2016.gada jūlijā Rēzeknē darbu sāka Latvijas Radio Latgales studija, veidojot saturu visām Latvijas Radio programmām. Radio turpināja sadarbību arī ar Latvijas Televīziju, īstenojot kopīga satura projektus, pasākumu un akcijas.

Starp būtiskākajiem notikumiem 2017.gadā Latvijas Radio vadība min esošā satura pilnveidošanu un tā kvalitātes celšanu, formu un žanru dažādību, diskusiju rosināšanu, plašu sabiedrības slāņu viedokļu atspoguļošanu, kā arī tehnoloģiju attīstību daudzpusīga satura veidošanas atbalstam.

Nākotnē Latvijas Radio vadība plāno turpināt radio attīstību ar mērķi palielināt piesaistīto auditoriju, līdz ar papildu piešķirto valsts dotāciju radio realizēs Latvijas simtgades programmu, veidojot jaunus raidījumus un organizējot ārpus studiju pasākumus. Tāpat plānots vispusīgi atspoguļot Saeimas vēlēšanas. Latvijas Radio pilnveidos arī darbību daudzplatformu formātā, lai palielinātu auditorijas skaitu digitālajā vidē un uzrunātu gados jaunu auditoriju.

2016.gadā Latvijas Radio strādāja ar 8,592 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2015.gadā, bet zaudējumi pieauga 7,5 reizes un bija 120 422 eiro.

Latvijas Radio reģistrēts 1992.gada jūnijā, un tā pamatkapitāls 824 685 eiro. Latvijas Radio vienīgais īpašnieks ir Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Latvijas Radio darbības veids ir brīvas un vispusīgas informācijas izplatīšanas nodrošināšana FM apraidē un multimediālās platformās par notikumiem Latvijā un ārzemēs, latviešu valodas un kultūras attīstības nodrošināšana, vispusīgu mūzikas programmu veidošana un citu darbības veidi saskaņā ar statūtiem. Latvijas Radio radiostacijas ir «Latvijas Radio 1», «Latvijas Radio 2», «Latvijas Radio 3», kā arī «Latvijas Radio 4», «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» un «Latvijas Radio 6».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu