Daudzpusīga izglītība sniedz plašākas karjeras iespējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes attēls

Globalizācija būtiski ietekmē mūsu dzīvi visās jomās – arī izglītībā, biznesā, komunikācijā u.c. Izņēmums nav arī loģistikas nozare, kurā mainās ne tikai vajadzības, bet arī transporta un loģistikas pakalpojumu uzņēmumu stratēģijas. Globalizācija nozīmē gan iespējas, gan izaicinājumus, ar kuriem loģistikas uzņēmumi un nozares speciālisti sastopas ik dienu. Loģistikas struktūrai jābūt īpaši pārdomātai un sekmīgi organizētai, lai sasniegtu uzņēmuma mērķus un īstenotu mūsdienu patērētāja vajadzības, turklāt tā ir arī atslēga uz izdevumu samazināšanu. Loģistikas nozares straujās attīstības ietekmē pieaug arī pieprasījums pēc loģistikas speciālistiem. Ideālā gadījumā šādam speciālistam jābūt apveltītam arī ar vadības prasmēm.

Vadības zinības, kas pielāgotas loģistikas specifiskajām prasībām

Biznesa augstskola Turība piedāvā jaunu profesionālā bakalaura studiju programmu «Biznesa loģistikas vadība», kas radīta, vadoties pēc Latvijas un starptautiskā darba tirgus tendencēm un pieprasījuma pēc loģistikas vadības speciālistiem. Studiju satura kodolu veido uzņēmējdarbības vadība un padziļinātas zināšanas loģistikā, kas sniegs vērtīgu izglītību topošajiem vai jau esošajiem loģistikas speciālistiem un vadītājiem.

Studiju saturs būs piemērots gan studentiem bez priekšzināšanām šajās omās, gan speciālistiem, kuri vēlas papildināt zināšanas loģistikā, gan vadības līmeņa speciālistiem, kuri vēlas apgūt loģistikas pamatus. Mācību saturs ir papildināts arī specializētiem studiju kursiem, piemēram, kvalitātes vadība, iepirkumu organizēšana, risku vadība u.c. Tā kā prakse studiju laikā ir obligāta prasība, nepieciešamības gadījumā Turība nodrošinās arī prakses vietas sadarbības uzņēmumos.

Foto: Publicitātes attēls

Darba devēju pieprasījums – vērā ņemams

«Jaunā Biznesa loģistikas vadības programma ir unikāla, jo piedāvā iegūt vērtīgas un praktiskas zināšanas loģistikā, bet arī vadības līmeņa zināšanas, kas pavērs plašas nākotnes karjeras iespējas programmas absolventiem – loģistika vai uzņēmējdarbības vadībā vai pat abās jomās. Turklāt programma izveidota atbilstoši darba devēju pieprasījumam un darba tirgus tendencēm,» stāsta Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe.

Studiju programmas «Biznesa loģistikas vadība» pievienotā vērtība ir tas, ka tās izveidē piedalījušies vadošie loģistikas uzņēmumi – AS «Sakret», SIA «Ventspils naftas termināls» un SIA «Poligrāfijas grupa Mūkusala». Studiju procesa nodrošināšanā tiks iesaistīti vadošie speciālisti loģistikā.

Mūsdienu darba tirgū pieprasītāki ir speciālisti, kuri ne tikai apguvuši zināšanas konkrētā jomā, bet arī izprot uzņēmējdarbības vidi un vadības pamatprincipus. Informācija publiskajā telpā liecina, ka personāla atlases speciālisti ir vienisprātis – daudzpusīga izglītība sniedz plašākas karjeras un izaugsmes iespējas nākotnē.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība un konkrēto studiju programmu var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas.

Turība – lielākā privātā augstskola Baltijā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu