Juridiskās zināšanas biznesā – mūsdienu nepieciešamība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes attēls

Uzņēmējdarbības dinamiskā vide teju ikvienā biznesa nozarē pieprasa ne tikai prasmīgus vadītājus ar izteiktām līdera spējām, bet arī zinošus juristus, kuri orientējas biznesa vidē, tās prasībās un mainīgajās tirgus tendencēs. Jurists biznesā nav tikai juridisku dokumentu sastādītājs – tas ir speciālists, kurš atbalsta biznesa uzsākšanu, tā attīstību un sekmē veiksmīgu pastāvēšanu.

Koncentrētas zināšanas īsā laikā

Mūsdienu informācijas laikmeta dinamika pieprasa elastību un spēju pielāgoties darba vides prasībām daudzās jomās, tostarp izglītībā. Ekspertu veiktie pētījumi liecina, ka trīs gadu laikā ir iespējams pilnvērtīgi apgūt nepieciešamās zināšanas, lai sekmīgi iekļautos darba tirgū. Trīs gadi ir optimālais laiks, kas sniedz spēju apgūt un analizēt informāciju, izprast darbam nepieciešamās teorētiskās zināšanās un pilnveidot praktiskās iemaņas. Mūsdienu darba tirgus aktuālākā tendence - iespējami īsā laikā apgūt vajadzīgās zināšanas, prast tās pielietot praksē un ātri iekļauties darba tirgū.

Jurists biznesam

Biznesa augstskolas Turība akadēmiskā bakalaura studiju programma «Tiesību zinātnes» gatavo juristus, kuri prasmīgi specializēsies biznesa vidē. Studiju laikā uzsvars tiks likts tieši uz tiesību zinātņu apgūšanu komercdarbības kontekstā - tā, lai jaunie speciālisti iegūtās zināšanas spētu sekmīgi izmantot ikvienā biznesa jomā.

«Studiju programma paredz jauno tiesību zinātnes speciālistu juridisko zināšanu apguvi tādā līmenī, lai viņi sekmīgi spētu iesaistīties komersanta darbībā gan biznesa uzsākšanas posmā, sekojot līdzi tā attīstībai, gan komercstrīdu risināšanā un dokumentu sagatavošanā tiesai. Tāpat sagatavotība ļaus atrisināt radušos problēmjautājumus komersanta maksātnespējas gadījumā ar mērķi to atgriezt biznesa vidē. Turība trīs studiju gadu laikā sagatavos prasmīgus speciālistus, kuri efektīvi spēs iekļauties biznesa vidē,» stāsta Juridiskās fakultātes dekāns Jānis Načisčionis.

Foto: Publicitātes attēls

Karjeras iespējas ne tikai uzņēmumos

Pēc trīs gadu pilna laika studiju programmas absolvēšanas iegūtais akadēmiskais bakalaura grāds tiesību zinātnē ļaus jaunajiem speciālistiem ātri un kvalitatīvi iesaistīties darba tirgū, sniegt biznesa juridiskās konsultācijas kā pašnodarbinātajam vai attīstīt jurista karjeru komercsabiedrībā, nevalstiskajā organizācijā. Programmas absolvēšana sniegs iespēju jaunajiem juristiem pilnveidot savu karjeru uzņēmumos vai advokātu, notāru un tiesu izpildītāju birojos, prokuratūrā vai tiesās, valsts un pašvaldību institūcijās.

Personāla atlases uzņēmumu informācija liecina, ka darba tirgū ir pieprasīti speciālisti, kuriem ir zināšanas un prasmes, kā strādāt ar biznesa jomā svarīgu informāciju, sniedzot juridisku atbalstu. Tāpat tiek prognozēts, ka nākotnē pieaugs pieprasījums pēc tiesību zinātnes speciālistiem ar noteiktu specializāciju.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība un konkrēto studiju programmu var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība un konkrēto studiju programmu var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas

Turība – lielākā privātā augstskola Baltijā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu