«Rīgas dzirnavnieks» šogad iepirks līdz 150 000 tonnu graudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas dzirnavnieks», turpinot uzņēmuma attīstību Latvijā un eksporta tirgos, jaunajā graudu ražas sezonā plāno iepirkt līdz 150 000 tonnu graudu, kas ir līdzvērtīgs apmērs uzņēmuma pērn iepirktajam graudu apjomam, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Plānots, ka ziemāju kviešu ražas būs pirmās, kas tiks saņemtas no zemniekiem, un pēc prognozēm tās varētu ienākt jau jaunnedēļ un aiznākamās nedēļas sākumā. Pēc tam secīgi nogatavojas pārējie labības veidi - auzas, rudzi un vasarāji, informēja uzņēmumā.

«Šogad pirmo reizi pēdējo 20 gadu laikā tik agri saņemsim pirmās graudu ražas. Parasti mēs tās gaidām jūlija beigās un vēsākās vasarās pat augusta pirmajā nedēļā, bet šogad tās saņemsim kādas divas trīs nedēļas ātrāk. Šobrīd vēl pāragri spriest par to kvalitāti, bet, ņemot vērā zemnieku paustās bažas, pats svarīgākais, lai izaudzētā labība atbilst pārtikas graudu kvalitātes kritērijiem. Mūsu speciālisti apseko laukus un pašreiz esam optimistiski noskaņoti par graudiem Vidzemē un Latgalē. Tomēr viss atkarīgs no turpmākajiem laikapstākļiem. Kā rāda pēdējie gadi, situācija šajā jomā var negaidīti mainīties pat nedēļas laikā,» teica «Rīgas dzirnavnieks» direktore Anita Skudra.

Saskaņā ar kompānijas pārstāvju vēstīto, «Rīgas dzirnavnieks» šogad graudu iegādē plāno fokusēties uz trīs kultūrām - kviešiem, rudziem un auzām. Papildu uzmanība tiks veltīta bioloģiskajiem graudu iepirkumiem, kā arī graudiem, kas tiek audzēti bez augšanas regulatoriem un ievērojot striktas «Rīgas dzirnavnieks» graudu audzēšanas prasības.

Kompānijā informēja, ka uzņēmums turpina arī strauju eksporta tirgu apgūšanu, un eksportē graudaugu produktus uz vairāk nekā 30 dažādām pasaules valstīm. Kopējais eksporta īpatsvars sasniedz jau aptuveni 40% no kopējiem saražotās produkcijas apjomiem. Lai varētu nodrošināt eksporta tirgus pieprasījumu pēc «Herkuless» un citiem produktiem, «Rīgas dzirnavnieks» katru gadu palielina produkcijas ražošanas jaudas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Rīgas dzirnavnieks» pērn iepirktais graudu apmērs bija 150 000 tonnu.

Tāpat ziņots, ka pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, «Rīgas dzirnavnieks» strādāja ar 23,878 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 13,9% - līdz 726 947 eiro.

«Rīgas dzirnavnieks» ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem «Herkuless», «Hercogs» un «Īsta saimniece». «Rīgas dzirnavnieks» ir daļa no «Baltic Mill» grupas uzņēmuma, kas ir viena no lielākajām un modernākajām graudu pārstrādes grupām Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu