Latvijā ieradīsies ASV Kongresa delegācija Makeina vadībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviju nākamajā nedēļā apmeklēs ASV Kongresa delegācija republikāņu senatora Makeina vadībā, portāls TVNET uzzināja ASV vēstniecībā.

Delegācija Latvijā uzturēsies 28.-29.decembrī. Delegācijas sastāvā ir arī republikāņu senators Lindsijs Greiems un demokrātu senatore Eimija Klobušāra. Viesošanās Latvijā ir daļa no plašākas reģionālas vizītes, kuras ietvaros senatori apmeklēs arī Gruziju, Igauniju, Lietuvu, Melnkalni un Ukrainu.

Latvijā senatori tiksies ar prezidentu Raimondu Vējoni, aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un Saeimas pārstāvjiem, ieskaitot spīkeri Ināru Mūrnieci.

ASV senators Džons Makeins (John McCain) ASV Pārstāvju palātā ievēlēts 1982. gadā no Arizonas. 1986. gadā viņš tika ievēlēts ASV Senātā, kur pašlaik darbojas piekto termiņu. Senators Makeins darbojas Senāta Ārlietu, Nacionālās drošības un valsts pārvaldes, Bruņoto spēku, kā arī Amerikas indiāņu lietu komisijā. 2008. gada ASV prezidenta vēlēšanās Džons Makeins bija republikāņu partijas kandidāts.

ASV senators Lindsijs Greiems (Lindsey Graham) 1994. gadā ievēlēts ASV Pārstāvju palātā no Dienvidkarolīnas un 2002. gadā ievēlēts ASV Kongresā. Greiems ir senāta Bruņoto spēku, Budžeta plānošanas, Budžeta un Tieslietu komitejas loceklis

ASV senatore Eimija Klobušāra (Amy Klobuchar) ASV senātā ievēlēta 2007. gadā no Minesotas. Viņa darbojas Senāta Tieslietu, Noteikumu un administrācijas, Kopējā ekonomikas, Komerclietu, zinātnes un transporta, Lauksaimniecības, pārtikas un mežsaimniecības, kā arī Uzraudzības un Sadarbības komitejās. Klobušāra darbojas arī Senāta Ukrainas atbalsta grupā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu