«Yahoo!»: jaunatklāts hakeru uzbrukums skāris vienu miljardu lietotāju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Interneta pārlūka kompānija «Yahoo!» trešdien paziņoja, ka vairāk nekā miljardam lietotāju var būt nozagti dati hakeru uzbrukumā, kas noticis 2013.gada augustā.

«Yahoo!» septembrī bija paziņojusi par citu hakeru uzbrukumu, kas skāris 500 miljonus lietotāju.

««Yahoo!» uzskata, ka neautorizēta trešā puse 2013.gada augustā nozagusi datus, kas saistīti ar vairāk nekā vienu miljardu lietotāju kontu. «Yahoo!» uzskata, ka šis incidents atšķiras no incidenta, par kuru kompānija pavēstīja 2016.gada 22.septembrī,» teikts kompānijas paziņojumā.

Šī ziņa var būt trieciens iecerei pārdot finanšu problēmās nonākušo interneta milzi «Yahoo!» mobilo telefonsakaru kompānijai «Verizon» par 4,83 miljardiem ASV dolāru. Pastāv iespēja, ka «Verizon» varētu atteikties no šā darījuma vai samazināt cenu.

«Yahoo!» paziņoja, ka nozagtā informācija var ietvert lietotāju vārdus, e-pasta adreses, tālruņu numurus, dzimšanas datus, drošības jautājumus un atbildes. Kompānija uzskata, ka hakeru uzbrukums nav skāris informāciju par banku kontiem un maksājumu karšu datus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu