Nosaukts šogad «Google» meklētākais vārds

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datortehnoloģiju kompānija «Google» trešdien paziņoja, ka šogad tās meklētājā visbiežāk cilvēki visā pasaulē ierakstījuši vārdu «Powerball», bet pirmā desmitnieka pēdējās trīs vietas aizņēma ar ASV prezidenta vēlēšanām saistīti meklējumi.

«Google» apkopotā informācija par šogad lietotāju veiktajiem meklētājiem liecina, ka visbiežāk cilvēkus interesējis vārds «Powerball». Tas saistāms ar to, ka ASV loterijā «Powerball» trīs laimīgo biļešu īpašnieki janvārī laimēja nepilnus 1,59 miljardus ASV dolāru (1,5 miljardus eiro), kas ir pasaules rekords loteriju vēsturē. Pirms izlozes, kad bija zināms, ka laimesta summa ir sasniegusi rekordu, pieauga interese par šo loteriju, kas nemazinājās arī pēc lielā laimesta izlozēšanas.

Otrs meklētākais vārds šogad «Google» meklētājā bijis «Prince», kas saistāms ar amerikāņu dziedātāja Prinsa nāvi šī gada 21.aprīlī, kad viņš 57 gadu vecumā nejauši pārdozēja opioīdus.

Trešajā vietā ir viesuļvētra «Metjū», kas rudenī plosījās Haiti, prasot vairāku simtu cilvēku dzīvības.

Pirmajā pieciniekā iekļuvušas arī visā pasaulē plašu ievērību izraisījušās spēles «Pokemon Go» un «Slither.io».

Sestais «Google» meklētākais vārds pasaulē šogad bijis «olimpiskās spēles», kam seko mūžībā aizgājušā rokzvaigznes Deivida Bovija vārds.

ASV jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa vārds bijis astotais visbiežāk meklētais, bet vārds «vēlēšanas» ieņēmis devīto vietu. Pirmo desmitnieku noslēgusi demokrātu kandidāte ASV prezidenta vēlēšanās Hilarija Klintone.

Pērn vismeklētākais «Google» bija kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja Lamara Odoma vārds. Realitātes šovu zvaigznes Hlojas Kardašjanas bijušais vīrs oktobrī tika atrasts bezsamaņā bordelī Nevadā. Otro un trešo vietu ieņēma filmu «Jurassic World» un «American Sniper» nosaukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu