Jaunie Nokia viedtālruņi varētu iznākt februārī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējo mēnešu laikā tīmeklī ne reizi vien nonākušas ziņas, ka viedtālruņu tirgū atgriezīsies ierīces ar Nokia vārdu. Tās ražošot kompānija HMD Global, kurai ir stratēģiska vienošanās ar Nokia somu kompānijai telefonus izstrādāt nākamos desmit gadus.

Kā raksta Phone Arena, kārtējais apliecinājums, ka drīzumā tirgū tiks pieteikti jauni Nokia telefoni ar Android operētājsistēmu, ir HMD Global plānotā dalība nākamajā Mobilās pasaules kongresā, kurš Barselonā norisināsies nākamā gada februāra beigās un marta sākumā. Tas ir pietiekami spēcīgs signāls, ka tieši MWC izraudzīts par pasākumu, kur HMD Global prezentēs jaunās Nokia viedierīces.

Cik viedtālruņu modeļus varētu parādīt HMD Global, nav zināms. Tāpat galvenie spekulētāji un informācijas avoti pagaidām neņemas prognozēt, kad Nokia viedtelefoni nonāks pārdošanā.

Tai pašā laikā ir izskanējusi informācija, ka Barselonā varētu tikt parādīts vidējas klases viedtālrunis Nokia D1C, ar Qualcomm Snapdragon 430 procesoru, 3 GB operatīvo atmiņu, un 16 vai 32 gigabaitiem datu glabāšanai. Telefoni darbošoties Android 7.0 Nougat vidē, vēsta Newsru.com.

Šā gada vasarā gan tīmeklī parādījās informācija, ka HMD Global un Nokia izstrādā viedtālruņus-flagmaņus ar metālisku korpusu, 5,2 un 5,5 collu OLED ekrāniem, kā izšķirtspēja ir 2560 x 1440 pikseļi, Qualcomm Snapdragon 820 procesoru un 22,6 megapikseļu galveno kameru. Tāpat toreiz tika ziņots, ka abas ierīces, visticamāk, atbildīs putekļu un ūdensdrošības standartam IP68.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu