Vējonis piešķīris ģenerālmajora dienesta pakāpi NBS Apvienotā štāba priekšniekam Kalniņam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piešķīris ģenerālmajora dienesta pakāpi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšniekam, brigādes ģenerālim Leonīdam Kalniņam, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Valsts prezidents pavēli par nākamās dienesta pakāpes piešķiršanu Kalniņam izdeva 11.novembrī.

Kalniņš dienestu NBS sāka 1997.gadā kā Zemessardzes 51. bataljona Sakaru grupas dežurants. Pēc tam viņš bija gan Zemessardzes štāba Operatīvās plānošanas pārvaldes priekšnieks, gan Izlūku mācību centra komandieris. Savukārt 2011.gadā Kalniņš tika iecelts par Zemessardzes komandieri.

Šā gada augustā bruņotajos spēkos notika vairāku augsta ranga ģenerāļu rotācijas un Kalniņš tika iecelts par NBS Apvienotā štāba priekšnieku, bet viņa vietā par Zemessardzes komandieri nāca brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš. Savukārt iepriekšējais NBS Apvienotā štāba priekšnieks, ģenerālmajors Juris Zeibārts dienestu šā gada jūlijā turpināja kā Latvijas pārstāvis NATO un ES.

«Latvijas Avīze» iepriekš rakstīja, ka Kalniņš un viņa vietnieks Ivo Moģiļnijs varētu būt ticamākie NBS komandiera kandidāti, kopš esošais komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube pavēstīja par savu nodomu atvaļināties no dienesta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu