Pie Brīvības pieminekļa militāro parādi vērojuši vairāki tūkstoši cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgā pie Brīvības pieminekļa militāro parādi par godu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku šodien vēroja vairāki tūkstoši rīdzinieku un pilsētas viesu. Šodien Latvijā notiek vairāki Lāčplēša dienas pasākumi. Vissirsnīgākais ir svecīšu iedegšana katrā mājas logā vai pie Rīgas pils mūra.

Bruņotos spēkus parādē pārstāvēja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Štāba bataljona, Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Jūras spēku flotiles, Gaisa spēku aviācijas bāzes un Zemessardzes vienības, kā arī bruņoto spēku orķestris, kurš rūpējās par pasākuma muzikālo noformējumu.

Parādē piedalījās aptuveni 370 karavīri, zemessargi, robežsargi, policisti un ugunsdzēsēji. To komandēja Gaisa spēku aviācijas bāzes komandieris pulkvedis Armands Saltups, bet pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Parādē piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Parādi pagodināja arī citas valsts augstas amatpersonas.

Šogad parādi klātienē vēroja īpaši daudz skolēnu, teju visas Brīvības pieminekļa laukuma labās puses pirmās rindas bija ieņēmuši bērni. Vēlāk bērni pulciņiem vien devās nolikt ziedus pie pieminekļa. Ziedus nolika arī valdības pārstāvji, Saeimas deputāti, ārvalstu militārie atašeji un citas amatpersonas un nevalstiskās organizācijas.

Tāpat parādi, greznojušies ar sarkanbaltsarkanajām lentītēm, vēroja Latvijā dienošie ASV karavīri.

Parādes sākumā, godinot Latvijas brīvības cīnītājus, notika īpaša svinīgā godasardzes maiņa pie Brīvības pieminekļa.

Pēc parādes Valsts prezidents piestāja aprunāties ar sanākušajiem iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu