Bergmanis: ASV vienmēr ir pildījušas kolektīvās aizsardzības solījumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās nesatrauc, lai arī vēlēšanas šoreiz bija citādākas un tajās bija satraucoša priekšvēlēšanu retorika.

Bergmanis Latvijas Radio uzsvēra, ka ASV vienmēr ir pildījušas savus kolektīvās aizsardzības solījumus, un nav pamata domāt, ka tā tos nepildīs arī pēc Trampa stāšanās amatā. Viņš arī atzīmēja, ka Trampa retorika pēc uzvaras jau ir mainījusies.

Bergmaņa pārliecību par Latvijas drošību stiprinot mūsu karavīru profesionalitāte. Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvija pilda savus solījumus NATO un ceļ finansējumu aizsardzības nozarei.

Ministrs sveica militārpersonas Lāčplēša dienā, uzsverot, ka šis darbs nebūt nav viegls, bet ir cēls.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku vadītājs Raimonds Graube, LTV sveicot karavīrus Lāčplēša dienā, novēlēja viņiem atcerēties Latvijas saknes un «kā mēs sākām šo valsti». «Mūsu tauta ir izturējusi pārbaudi būt neatkarīgai,» uzsvēra armijas vadītājs.

Graube atzīmēja, ka pēdējā laikā ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji izrāda interesi aizsargāt valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu