Kūtris: Jārespektē ASV iedzīvotāju izvēle par labu Trampam, jo viņi izmantoja tautas suverēno varu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jārespektē ASV iedzīvotāju izvēle, par prezidentu ievēlot Donaldu Trampu, jo amerikāņi izmantoja tautas suverēno varu, aģentūrai LETA pauda partijas «No sirds Latvijai» (NSL) Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Gunārs Kūtris (NSL).

Politiķis neatbalsta pieeju, ka Trampa atbalstītāji tiek noniecināti kā neizglītoti un tādi, kas neko nesaprot, un deputāts sarkastiski vērtē, ka tādā gadījumā arī ASV Kongresu ir ievēlējuši un valstī visu nosaka šādi cilvēki. Parlamentārietis šajā jautājumā velk paralēles ar Latviju, norādot, ka arī mūsu valstī saskaņā ar Satversmi suverēnā vara pieder tautai, lai gan arī šeit ir dzirdama kritika pret daļu no vēlētājiem.

Kūtris atzīst nepatiku pret negatīvismu ASV prezidenta priekšvēlēšanu kampaņās, taču norāda, ka Trampa darbība būs redzama, kad viņš sāks strādāt, un «varbūt viss kārtībā». Deputāts skaidroja, ka vēl redzēsim, kā jaunievēlētā ASV prezidenta iepriekšējie izteikumi izpaudīsies reālajā dzīvē. Kandidējot uz amatu, kur svarīga reklāmas kampaņa, «daudz ko sasola», bet, nonākot amatā, cilvēks pienākumus sāk pildīt jau ar citu atbildības sajūtu, skaidroja NSL frakcijas priekšsēdētājas vietnieks.

Politiķis skaidroja, ka ir bijuši valstu vadītāji ar dažādiem «izgājieniem un izteicieniem», bet cilvēki saprot to kā cilvēcisku iezīmi un tamdēļ nesākas naids starp valstīm. Tāpat jāņem vērā, ka ASV ir atbildīgie dienesti, kas prezidentam sagatavo informāciju un palīdz saprast situāciju, piebilda Kūtris.

Kā jau vēstīts, ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, kurš pirms vairākiem mēnešiem pārsteidza ar paziņojumu, ka Savienotajām Valstīm būtu jāaizstāv tikai tās NATO dalībvalstis, kuras atvēl pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu