«Eurostat»: Latvijā septembrī bijusi astotā augstākā inflācija ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada devīto mēnesi, bija astotais augstākais inflācijas līmenis Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Patēriņa cenas Latvijā - tāpat kā Čehijā, Vācijā, Francijā un Somijā - bija par 0,5% augstākas nekā pagājušā gada septembrī.

Kopumā gada inflācija septembrī reģistrēta 16 valstīs, patēriņa cenas pagājušā gada devītā mēneša līmenī saglabājušās Spānijā, bet gada deflācija fiksēta desmit ES dalībvalstīs.

Lielākā inflācija septembrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn reģistrēta Beļģijā (+1,8%), Igaunijā (+1,7%) un Austrijā (+1,1%).

Savukārt lielākā gada deflācija septembrī ES dalībvalstu vidū bijusi Bulgārijā (-1,1%), Horvātijā (-0,7%) un Slovākijā (-0,5%).

Lietuvā patēriņa cenas septembrī bija par 0,6% lielākas nekā šajā mēnesī pērn.

Gan ES, gan eirozonā gada inflācija septembrī bija 0,4%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas ES septembrī pieauga par 0,4%, bet eirozonā - par 0,2%.

Latvijā patēriņa cenas mēneša salīdzinājumā pieauga par 0,4%, kas bija piektā lielākā mēneša inflācija bloka dalībvalstu vidū.

Lietuvā reģistrēta mēneša inflācija 0,8% apmērā, bet Igaunijā patēriņa cenas salīdzinājumā ar augustu saglabājās nemainīgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu