Igaunija pavasarī atteiksies no fiksētajām telefona līnijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Igaunijā tuvākajā laikā tiks pabeigta tehnoloģijas nomaiņa, lai līdz nākamā gada pavasarim visi apmēram 15 000 fiksēto telefona līniju pieslēgumu tiktu nomainīti pret interneta telefonijas savienojumu VoIP, vēstīja laikraksts «Eesti Paevaleht». Statistika liecina, ka fiksētās līnijas telefona sakari joprojām ir svarīgs saziņas līdzeklis ārkārtas situācijās - tikai desmitā daļa zvanu ārkārtas palīdzības dienestiem tiek saņemti no fiksētās līnijas.

Pārejas laikā savienojums caur vadiem tiek nomainīts pret VoIP savienojumu un telefons tiek savienots ar maršrutētāju.

Igaunijas Tehniskās uzraudzības dienesta Saziņas un mediju nodaļas vadītājs Olivers Gailans norādīja, ka pāreja uz VoIP ir globāla attīstības tendence un dienestam nav nepieciešamības un pienākuma novērtēt ar tādu lēmumu saistītos riskus.

No Igaunijas mobilo sakaru operatoriem klientus zaudē tikai «Tele2»

Igaunijā klienti pamet telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju «Tele2» un izvēlas kompāniju «Telia» un «Elisa» sniegtos pakalpojumus, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Igaunijas Tehniskās uzraudzības departamenta dati liecina, ka janvārī-augustā no «Tele2» pakalpojumiem atteikušies 2515 mobilo sakaru klienti, vienlaikus «Telia» klientu skaits šajā laika posmā pieaudzis par 1336, bet «Elisa» - par 1186 klientiem.

«Tele2» kopš gada sākuma Igaunijā praktiski katru mēnesi zaudē vairāku simtu klientu numuru. Izņēmums bijis marta un augusta mēnesis.

Savukārt «Telia» un «Elisa» saņemto un zaudēto klientu numuru bilance negatīva bijusi tikai trīs no šā gada pirmajiem astoņiem mēnešiem.

Aprīlī «Telia» klientu skaits piedzīvoja rekordlielu pieaugumu - kompānija ieguva 1010 jaunu klientu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu