EP atbalsta vienotu regulējumu gāzes un elektrības cenu statistikas datu apkopošanā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā Strasbūrā deputāti atbalstīja likumu par gāzes un elektrības cenu statistikas datu apkopošanu Eiropas Savienībā (ES), informēja EP deputāta Krišjāņa Kariņa (V), kurš ir viens no likuma līdzizstrādātājiem, birojā.

Līdz šim statistikas dati tika vākti pēc brīvprātības principa un ES līmenī nebija vienota regulējuma. Lai varētu salīdzināt elektrības un gāzes cenas dažādās valstīs un domāt par to, kā novērst pārlieku lielu to dārdzību, nepieciešama salīdzināma un uzticama statistika.

Likums paredz, ka turpmāk Eiropas Komisija iegūs kvalitatīvākus datus par dabasgāzes un elektrības cenām, kuras maksā mājsaimniecības un uzņēmumi. Tas sniegs iespēju padziļināti izvērtēt vienotā enerģētikas tirgus darbību un nepilnību gadījumā nākt klajā ar attiecīgu likumdošanu to novēršanai, skaidroja politiķis.

Likums ir pieņemts gala lasījumā un stāsies spēkā mēnesi pēc publicēšanas oficiālajā ES Vēstnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu