Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības projektu īstenos līdz 2018.gada oktobrim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Latvijas Okupācijas muzeja likuma grozījumus, nosakot, ka Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības projekts tiek īstenots līdz 2018.gada 1.oktobrim.

Piemiņas memoriāla kompleksam noteikts nacionālo interešu objekta statuss.

Projektu plānots īstenot divās kārtās, par katru kārtu iesniedzot noteiktajai ministrijai atsevišķu būvniecības ieceres iesniegumu.

Likumā akceptēts deputāta Ritvara Jansona (VL-TB/LNNK) priekšlikums, ka būves, kas uzceltas, īstenojot Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksu, ir valsts īpašums, kas nostiprināms uz valsts vārda Finanšu ministrijas personā.

Būvniecības pirmās kārtas ieceres iesnieguma dokumentācijai būs jāpievieno pirmās kārtas būvprojekts un būvnoteikumos paredzētie dokumenti.

Likuma izmaiņas veiktas arī tāpēc, lai novērstu iespējamo kavēšanos ar šī projekta īstenošanu. Pret piebūves īstenošanu iepriekš iestājās atsevišķi arhitekti, taču Saeimas vairākums šajā jautājumā ir pretējās domās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu