IeM: Latvija atvērta jauniem risinājumiem cīņā ar nelikumīgu migrantu pārvietošanu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvija ir atvērta jauniem risinājumiem cīņā ar nelikumīgu migrantu pārvietošanu, taču vienlaikus Latvija atkārtoti uzsver, ka dalība jebkādos patvēruma meklētāju pārvietošanas pasākumos var tikt īstenota tikai uz brīvprātības pamatiem, norāda Iekšlietu ministrija (IeM).

Valdība šodien pieņēma zināšanai IeM iesniegto informatīvo ziņojumu par šonedēļ paredzētās Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes neformālajā sanāksmē iekļautajiem iekšlietu jomas jautājumiem.

IeM norāda, ka šogad 28.jūnijā notikušajā Eiropadomē ES valstu un valdību vadītāji atkārtoti apstiprināja, ka funkcionējošas ES migrācijas politikas priekšnoteikums ir visaptveroša pieeja, nodrošinot efektīvāku ES ārējo robežu aizsardzību.

Eiropadomes secinājumi cita starpā paredz tā dēvēto reģionālo izsēdināšanas platformu trešajās valstīs koncepta sagatavošanu un kontrolētu centru izveidi ES. Gan platformas, gan centrus paredzēts veidot, lai stiprinātu cīņu ar cilvēktirdzniecību un nelikumīgu pārvietošanu un atturētu cilvēkus no došanās bīstamajā ceļā pāri Vidusjūrai uz ES.

Plānots, ka tajos ātri tiks izvērtēts, vai personai ir tiešām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, vai arī šīs personas ir atgriežamas to izcelsmes vai iepriekšējās mītnes valstī. Dalībvalstis uz brīvprātības pamatiem varēs piedalīties personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanā.

Latvija piekrīt, ka ilgtspējīgai ES migrācijas politikai ir nepieciešama visaptveroša pieeja, stiprinot robežapsardzību, paaugstinot atgriešanas efektivitāti, stiprinot cīņu ar cilvēktirdzniecību un nelikumīgu pārvietošanu, kā arī īstenojot stratēģisku sadarbību ar trešajām valstīm.

Latvija ir atvērta jauniem risinājumiem cīņā ar cilvēktirdzniecību un nelikumīgu pārvietošanu un migrantu došanos bīstamajā ceļā novēršanā. Vienlaikus Latvija atkārtoti uzsver, ka dalība jebkādos pārvietošanas pasākumos var tikt īstenota tikai uz brīvprātības pamatiem, teikts ziņojumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu