Saulkrastu bāriņtiesa lietu par pagājušā nedēļā pazudušo bērnu nesāks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: https://twitter.com/janiszvers

Saulkrastu bāriņtiesa lietu lietu saistībā ar pagājušā nedēļā pazudušo Rūdolfu nesāks, pavēstīja Bāriņtiesas priekšsēdētāja Baiba Meldere.

Meldere norādīja, ka lietu sākt nav pamata, jo ģimene ir labvēlīga. «Situāciju ir izvērtējusi gan Valsts policija, gan [Saulkrastu] pašvaldības policija, un bāriņtiesai nav nekāda pamata šobrīd sākt lietu. Vecāki ir skaidrojuši situāciju policijai, un mēs neesam saņēmuši absolūti nekādu informāciju no valsts policijas, kas liecinātu par kāda veida pārkāpumiem.»

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka nepilnus trīs gadus vecais bērns pazuda ceturtdienas vakarā Saulkrastu dārzkopības kooperatīva «VEF-Biķernieki» teritorijā. Bērns tika atrasts piektdienas pusdienlaikā 1,5 kilometra attālumā no pazušanas vietas vesels un bez kādiem miesas bojājumiem.

Informācija par zēna atrašanu piektdien parādījās neilgi pēc plkst.12. Vēlāk arī Valsts policija oficiāli apstiprināja, ka zēns ticis atrasts. Zēnu atradusi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) seržanta Edgara Stumbra vadīta karavīru grupa. Vizuāli zēna veselības stāvoklis nebija kritisks, taču viņš nekavējoties tika nodots mediķu aprūpē. Viņš tika ievietots slimnīcā, bet vakarā arī atbrīvots, jo nopietnas veselības problēmas bērnam netika konstatētas.

Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā bija iesaistīti bija aptuveni 500 cilvēki. Tai skaitā bija pārstāvji no Valsts policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un zemessardzes, kā arī brīvprātīgie.

Saulkrastos pazudušā bērna meklēšanā piektdien tika iesaistīti 87 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) 2.Kājnieku bataljona, Zemessardzes 19.Nodrošinājuma bataljona un NBS Apmācību rotas karavīri. Tāpat meklēšanās piedalījās arī Militārās policijas darbinieki un NBS helikopters. Savukārt ceturtdien bērnu meklēja vairāki desmiti zemessargu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu