Ašeradens: Jādomā par finansējuma palielināšanu valsts drošības struktūru kapacitātes stiprināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jādomā par finansējuma palielināšanu valsts drošības struktūru kapacitātes stiprināšanai, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Viņš valdībās vārdā izteica līdzjūtību vakar Francijas kūrortpilsētā Nicā notikušā teroraktā cietušo tuviniekiem. «Šis ir nožēlojams terorakts, līdzīgs iepriekš veiktajam - lai būtu pēc iespējas nežēlīgāk,» sacīja ministrs.

Viņš pauda cerību, ka Francijas policija turpmāk spēs novērst šādus teroraktus un piebilda, ka arī Latvijai jādomā par valsts drošības struktūru kapacitātes stiprināšanu.

«Līdz šim terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems, tajā pašā laikā ir jāsāk diskusija par finansējuma palielināšanu drošības iestādēm, lai tās spētu monitorēt iespējamos draudus un tos novērts. Latvijai ir jādomā gan par robežu stiprināšanu, gan drošības struktūru kapacitātes stiprināšanu,» teica Ašeradens.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu