Ārlietu ministrs nosoda Francijā notikušo terora aktu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) nosoda Francijā notikušo terora aktu, uzsverot, ka Latvija ir kopā ar Franciju šajā grūtajā brīdī.

Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē «Twitter» norāda, ka noticis barbarisks un briesmīgs terora akts, paužot līdzjūtību Francijas tautai.

Arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis mikroblogošanas vietnē «Twitter» pauž līdzjūtību, novēlot ātru atveseļošanos ievainotajiem.

Kā ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 80 cilvēku, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Asiņainais uzbrukums Nicā, kas jau atzīts par teroraktu, notika pēc tam, kad Bastīlijas diena ceturtdien tika atzīmēta ar bruņoto spēku parādi Parīzes Elizejas lauku avēnijā un uguņošanām Francijas pilsētās. Šajā dienā Francija rīkoja svinības par godu sekulārajai republikai un tās vērtībām «Brīvība, vienlīdzība, brālība» («Liberte, Egalite, Fraternite»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu