Nīderlandes slimnīca lūdz pārtraukt pokemonu medības

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Tā kā vairāki mobilās aplikācijas «Pokemon Go» spēlētāji ieklīduši aizliegtās zonās, kāda Nīderlandes slimnīca otrdien lūdza, lai papildinātās realitātes spēles aizrautīgie fani pārstāj slimnīcā «medīt» mākslīgos monstriņus.

Amsterdamas Akadēmiskais medicīnas centrs (AMC) tviterī rakstīja: «AMC patiešām atrodas saslimis pokemons, bet mēs par viņu labi parūpēsimies. Lūdzu, nenāciet viņu apciemot,» pievienojot bildi, kurā pokemons Pikaču redzams papīra salvešu ielenkumā.

«Pokemon Go» mānija ļauj iesaistītes entuziastiskiem spēlētājiem no visas pasaules. Spēle balstīta uz 20 gadus vecas uzņēmuma «Nintendo» spēles, kas tagad pielāgota modernajam viedtālruņu laikmetam.

Līdz pirmdienai aplikācija jau bija lejupielādēta miljoniem reižu, pārspējot rekordus «Apple» un «Android» programmatūras viedtālruņu oficiālajos tiešsaistes veikalos.

Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

«Kopš pirmdienas mēs esam ievērojuši, ka jaunieši ar mobilajiem telefoniem staigā pa ēku un iet telpās, kur viņi nedrīkst atrasties,» intervijā aģentūrai AFP pastāstīja AMC pārstāve Loša Magnina.

Daži monstru mednieki pat nonākuši slimnīcas pagrabā, kur atrodas bērnu programmu televīzijas studija un kur sterilizē drēbes.

Magnina uzsvēra, ka pacientiem nepieciešams miers un klusums.

Nīderlandes dzelzceļa uzņēmums «ProRail» sazinājies ar «Nintendo» un lūdzis, lai izmaina spēli, jo vairāki neapzinīgi spēlētāji uzklīduši uz dzelzceļa sliedēm, meklējot virtuālās radības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu