Jaunieši pie Salu tilta izaicina ar pārgalvīgiem trikiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atjaunotā peldvieta Lucavsalā ir ļoti jauka, bet tajā trūkst pašvaldības policistu un glābēju klātbūtnes. Tā uzskata TVNET lasītājs Jānis, kurš novērojis, ka vairāki desmiti jauniešu ik dienas lec ūdenī no jaunā mola, kaut arī uz tā ir uzstādīts nožogojums. Jaunieši izrādās un cenšas pārspēt viens otru ar dažādiem trikiem, piemēram, kūleņiem, tādējādi apdraudot savas dzīvības. Savukārt Rīgas pašvaldības policijā skaidroja, ka pašlaik pastāvīgu posteni šajā vietā izvietot nav iespējams, jo trūkst resursu. Patlaban situāciju varētu uzlabot, izmantojot jaunās video kameras.

Vienā tilta pusē - droši, bet otrā...

TVNET lasītājs Jānis rakstīja: "Pagājušajā sestdienā, kas bija ļoti sutīga, devāmies ar ģimeni uz Lucavsalu. Tā kā mums ir mazi bērni, parasti peldamies netālu no Pašvaldības policijas iecirkņa ēkas, jo tā peldvieta ir seklāka un drošāka.

Taču šoreiz autostāvvieta bija ļoti pilna un tāpēc atstājām savu mašīnu tālāk no Lucavsalas atpūtas parka uz peldvietu, kas atrodas Salu tilta labajā pusē (virzienā uz Rīgas centru). Vieta bija patīkami sakopta un sakārtota, salīdzinot ar to, kāda tā izskatījās pirms dažiem gadiem.

Šajā peldvietā diezgan strauji kļūst dziļš, tāpēc tā nav piemērota ģimenēm ar maziem bērniem, bet novēroju, ka to iecienījuši lielāki bērni un jaunieši.

Taču mani satrauca, ka daudz jauniešu, it īpaši puišu, visu laiku kāpj uz nelielajiem moliem (it īpaši kreisās puses) un lec ūdenī.

Tā kā mola vienā pusē ir uzstādīts nožogojums, puiši uzrāpjas uz tā un lec ūdenī.

Novēroju, ka vairums puišu lec ūdenī uz galvas, bet daži arī uz kājām. Jaunieši izrādās un cenšas pārspēt viens otru ar dažādiem trikiem, piemēram, kūleņiem.

Aicina piesaistīt glābējus

Ir ļoti labi, ka pašvaldība ir atjaunojusi peldvietu, taču vajadzētu padomāt arī par drošību.

Manuprāt šajā peldvietā, kas ir gana dziļa un izaicinoša, vajadzētu dežūrēt pašvaldības policistiem-glābējiem.

No savas bērnības atceros, ka nav iespējams apturēt vai ierobežot puišus, lai viņi vasarās nelēktu «ņurciņas», bet viņu par drošību gan vajadzētu parūpēties.

Pašvaldības policistu-glābēju posteņa ierīkošanai šajā vietā nevajadzētu daudz naudas - pietiktu ar vienu saulessargu, galdiņu, krēsliem un glābšanas riņķi. Ārkārtas situācijā tas varētu izglābt cilvēka dzīvību.

Paldies glābējiem, kas regulāri dežūrā Lucavsalas atpūtas parka pludmalē, bet domāju, ka viņu klātbūtne būtu nepieciešama arī tilta otrajā pusē. Oficiālajā peldvietā, kur ir sekls, katram bērnam ir līdzi pa mammai vai tētim, bet jaunieši peldēties dodas vieni paši un bieži vien uzvedas pārgalvīgi.

Manuprāt, ir nepietiekami, ka pašvaldības policisti-glābēji uz Lucavsalas otru pludmali aizbrauc tikai dažas reizes dienā. Viņiem tu būtu jāatrodas pastāvīgi."

Trūkst glābēju un ūdenslīdēju

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis TVNET atzina - lai gan šī nav oficiāla peldvieta, Rīgas pašvaldības policisti - glābēji regulāri šo teritoriju apseko, kā arī reaģē uz iedzīvotāju ziņojumiem, ja tiek saņemta informācija par iespējamiem pārkāpumiem.

Tomēr pašlaik pastāvīgu posteni šajā vietā izvietot nav iespējams, jo trūkst resursu

- pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldē kopā trūkst 18% pamatfunkciju veicēju (glābēji, ūdenslīdēji).

Novērošanas kameras

Vienlaikus viņš piebilda, ka Rīgas pašvaldības policija vienmēr meklē risinājumus, kā drošību uzraudzīt citiem līdzekļiem. Viens no šiem risinājumiem ir novērošanas kameras - uz Salu tilta nesen Rīgas domes satiksmes departaments uzstādījis 23 novērošanas kameras, kuras drīzumā sāks izmantot arī pašvaldības policija, lai uzraudzītu drošību uz tilta un tā apkaimē.

Vēl viens svarīgs fakts ir tāds, ka pašlaik lēkšana no tilta ne vienmēr ir sodāma, tādēļ atpūtniekus ir grūti atturēt no šādas rīcības,

jo ne visi jaunieši aizdomājas par traģiskajām sekām, kas var iestāties pēc šāda lēciena. Pašlaik šādi gadījumi tiek vērtēti kā sīkais huligānisms, taču lēcējus nevar vienmēr saukt pie atbildības, jo viņi ar lēcienu bieži vien nenodara nekādu kaitējumu, līdz ar to šo likuma normu piemērot nav iespējams.

Tieši šī iemesla dēļ pašvaldības policija ir izstrādājusi noteikumu projektu grozījumiem sabiedriskās kārtības noteikumiem Rīgā, lai šajos noteikumos būtu paredzēta atbildība arī par lēkšanu no būvēm, kas nav paredzētas šādām izklaidēm. Pašlaik noteikumu projekts ir nosūtīts Rīgas domei izvērtēšanai un pieņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu