Pirmā mājokļa programmai varētu piešķirt papildus € 4,5 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ģimenes pirmā mājokļa atbalsta programmai papildus nepieciešamos 4,5 miljonus eiro, iespējams, varētu ņemt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja partijas «Vienotība» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Šī summa nepieciešama, lai programma turpinātu funkcionēt un šogad tai būtu atvēlēti pietiekami līdzekļi, skaidroja politiķis.

Viņš pozitīvi novērtēja to, ka saruna par atbalstu ģimenes pirmā mājokļa atbalsta programmai ir «ievirzījusies pareizajā gultnē», uzsverot, ka tas ir viens no efektīvākajiem demogrāfijas atbalsta pasākumiem.

Kā ziņots, Ekonomikas ministrija piedāvās izmaiņas nosacījumiem pirmā mājokļa atbalsta programmā, bet papildu procentmaksājumus šogad piemērot vēl neplāno.

Koalīcija iepriekš vienojās, ka šogad programma tiks turpināta, ieviešot izmaiņas nosacījumos. Savukārt programmas turpinājums nākamajos gados vēl tiks izvērtēts.

Taujāts par priekšlikumu finansējuma trūkuma dēļ pirmā mājokļa atbalsta programmā piemērot papildu procentmaksājumus, valdības vadītājs sacīja, ka šogad programma tikšot turpināta kā līdz šim.

Jau ziņots, ka finansējuma trūkuma dēļ pirmā mājokļa atbalsta programmā sākotnēji bija plānots piemērot papildu procentmaksājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu