Eirozona apstiprina starptautiskā aizdevuma maksājuma piešķiršanu Grieķijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirozonas dalībvalstu finanšu ministri ceturtdien vienojušies izmaksāt Grieķijai tik ļoti nepieciešamo starptautiskā aizdevuma maksājumu 7,5 miljardu eiro apmērā, tādējādi uz dažiem mēnešiem glābjot Atēnas finansiālajā ziņā.

«Šis ir gaidīts gaisa malks Grieķijas ekonomikai,» norādīja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

Eirozonas dalībvalstu ministri tikās Luksemburgā un oficiāli atbloķēja šo līdzekļu izmaksu, kas nodrošinās Grieķijas valdībai nākamajā mēnesī veikt divus apjomīgus parādsaistību maksājumus Eiropas Centrālajai bankai.

Sagaidāms, ka šie līdzekļi Grieķijas valsts kasē nonāks nākamajā nedēļā.

Ministri pagājušajā mēnesī panāca sākotnēju vienošanos par aizdevuma līdzekļu izmaksāšanu, noslēdzot pirmo Grieķijas glābšanas programmas pārskatu. Taču Grieķijas valdībai vēl joprojām bija jāizpilda atsevišķi pēdējie reformu solījumi, tostarp attiecībā uz privatizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu