Lidsabiedrības SAS piloti gatavojas plašam streikam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz 800 Skandināvijas lidsabiedrības SAS pilotu šīs nedēļas nogalē varētu rīkot pēdējo gadu laikā plašāko streiku, ja pilotu arodbiedrībām gan Norvēģijā, gan Zviedrijā neizdosies vienoties par jaunu kolektīvo līgumu, vēstīja portāls «The Local».

Dānijas aviācijas sektora vietne «Check-in.dk» vēstīja, ka piloti streiku sākt varētu šīs nedēļas beigās, bet SAS preses pārstāve Anna Vibeke Nīlsena pauda cerību, ka to izdosies novērst.

«Pašlaik notiek sarunas ar divām Norvēģijas pilotu arodbiedrībām, un mēs esam apņēmušies panākt vienošanos ar vidutāja palīdzību,» viņa sacīja.

Norvēģijas laikraksts «Dagens Naeringsliv» vēstīja, ka abas puses nespēj vienoties par pilotu vasaras darba grafikiem.

Lidsabiedrība ir norādījusi, ka tai ceļojumu sezonas karstumā ir jāatceļ seši no maršrutiem uz Eiropas galamērķiem, jo pārāk daudz pilotu ir devušies vasaras atvaļinājumā.

Ja sarunas nebūs veiksmīgas no ceturtdienas rīta streikos 435 piloti Norvēģijā, bet piektdien viņiem pievienosies ap 400 pilotu Zviedrijā, kur streika ietekme uz tālas distances reisiem varētu būt nozīmīga.

«Check-in.dk» norādīja, ka nav pazīmju, ka arī piloti Dānijā varētu streikot, tomēr SAS pilotu streiks varētu ietekmēt arī reisus Kopenhāgenā.

Iespējamais streiks varētu būt plašāks nekā pērn februārī un martā notikušie, kuros piedalījās 700 SAS pilotu, 11 dienu garumā streikojot ar stjuartiem.

SAS 50% akciju pieder Dānijas, Norvēģijas un Zviedrijas valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu