Austrālijā izsolīs bitkoinus 10 miljonu eiro vērtībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Austrālijā šomēnes izsolīs konfiscētu virtuālo valūtu «Bitcoin» vairāk nekā 16 miljonu ASV dolāru (10,4 miljonu eiro) vērtībā, vēstīja laikraksts «The Star», norādot, ka tā ir pirmā tāda veida izsole ārpus ASV laikā, kad pieprasījums pēc šīs virtuālās valūtas ir sasniedzis nepilnu divu gadu augstāko līmeni.

Izsole notiks 20.-21. jūnijā, un tajā būs pieejami 24 518 bitkoini, informēja izsoles organizators finanšu pakalpojumu grupa EY.

ASV tiesu izpildītāji 2014. un 2015. gadā izsolīja vairāk nekā 170 tūkstošus bitkoinu, kas tika konfiscēti pēc nelegālā tirgus vietnes «Silk Road» slēgšanas.

Bitkoinus ir iecienījuši nelegālu tirdzniecības darbību veicēji un noziedznieki, jo virtuālas valūtas pārskaitījumi ir anonīmi un neietver nevienu oficiālu organizāciju.

EY informēja, ka izsolāmā virtuālā valūta «konfiscēta kā peļņa no nozieguma», bet atteicās identificēt klientu.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi iepriekš vēstīja, ka bitkoini konfiscēti kādam Austrālijas pilsonim, kurš 2014.gadā notiesāts par komerciālu narkotiku kontrabandu.

Viktorijas štata Tieslietu departamenta preses pārstāvis atteicās komentēt šo informāciju komerciālu apsvērumu dēļ.

EY partneris Adams Nikitins norādīja, ka izsolē interese tiek gaidīta no investīciju pārvaldniekiem, valūtas biržām, investīciju bankām un hedžfondiem no Ziemeļamerikas un Eiropas.

«Ar bitkoiniem veikto darījumu skaits kopš 2012.gada ir četrkāršojies, un puses saskata arvien vairāk iespēju un izmanto tehnoloģijas,» viņš piebilda.

Izsolē var piedalīties arī personas, kas nav Austrālijas pilsoņi.

Pašlaik viena bitkoina cena ir 533 ASV dolāri. 95% darījumu ar «Bitcoin» notiek Ķīnas juaņās.

Apgrozībā esošo «Bitcoin» vērtība pašlaik sasniedz apmēram astoņus miljardus ASV dolāru (7,2 miljardus eiro).

Daudzu valstu centrālās bankas ir ieteikušas neizmantot «Bitcoin» to nenoregulētā statusa un strauji svārstīgās vērtības dēļ. Izmantot «Bitcoin» neiesaka arī Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu