Koncertā «Nāc līdzās Ziemassvētkos» sadziedāsies profesionāli skatuves mākslinieki un bērni ar īpašām vajadzībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: naclidzas.lv

Labdarības koncertā «Nāc līdzās Ziemassvētkos», kas šovakar plkst. 19 izskanēs Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors», sadziedāsies un saspēlēsies profesionāli skatuves mākslinieki un bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām, notikumam veltītajā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja fonda «Nāc līdzās!» vadītāja Sarma Freiberga.

Koncertam priekšnesumus gatavo Latvijas Nacionālās operas (LNO) solisti Evita Zālīte, Ilona Bagele un Dainis Skutelis, džeza un populārās mūzikas izpildītāji Ieva Sutugova un Andris Ērglis, kā arī Ieva Akuratere, vokālā grupa «Framest» Jāņa Ķirša vadībā un profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», ko diriģēs tā mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš.

Kopā ar viņiem uzstāsies ar muzikāliem dotumiem apveltīti bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no dažādiem Latvijas novadiem.

«Šajā koncertā skatāmie priekšnesumi tiek veidoti nevis kā veltījums bērniem, bet gan gatavoti ar viņiem kopā,» stāstīja Freiberga.

«Tas, ko mēs iegūstam, ir vairāk nekā tas, ko dodam,» par gaidāmo labdarības koncertu stāstīja LNO soliste Zālīte, norādot, ka šis nav pirmais gads, kad viņa iesaistās akcijā. «Tā tikai izskatās, ka mēs zinām vairāk. Ziemassvētkos tas, ko zināt jūs [cilvēki ar īpašām vajadzībām], noder vairāk nekā mana dziedāšana,» izteicās operas soliste.

Savukārt Ozoliņš norādīja, ka Ziemassvētki ir laiks, kurā cilvēki dalās ar jūtām, un orķestris «Rīga» šīs jūtas izsaka mūzikā. Pēc viņa domām, koncerts un gatavošanās tam ir abpusējs process, kurā orķestris sniedz mūziku, pretī saņemot sirds siltumu.

Gandrīz visi koncerta skaņdarbi ir jaunās aranžijās, ko orķestrim rakstījis Jēkabs Ozoliņš. Tiem priekšnesumiem, kuri būs nedaudz citos žanros, bez orķestra, muzikālo uzvedumu palīdz radīt Jānis Miltiņš un Gunārs Igaunis.

Koncertu ierakstīs Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. Kā pauda Freiberga, koncerta ieraksts varētu tikt izdots kompaktdiskā.

Ieņēmumi no labdarības koncerta «Nāc līdzās Ziemassvētkos» biļetēm tiks izmantoti bērnu un jauniešu talanta tālākajai attīstībai.

Kā pastāstīja Freiberga, paralēli koncertam no šodienas līdz 23.decembrim Lielās ģildes vestibilā stundu pirms tur notiekošajiem koncertiem darbosies labdarības tirdziņš, kurā varēs iegādāties bērnu un jauniešu gatavotas dāvaniņas svētkiem. Tāpat tirdziņā būs nopērkams nākamā gada kalendārs «Nāc līdzās dzīves dārzā!», kurā redzami bērnu un viņu pedagogu uzņemtie fotoattēli. Freiberga uzsvēra, ka par tirdziņa apmeklējumu nav jāmaksā.

Toties lielākajās «Jāņa Rozes grāmatnīcās» ir nopērkamas bērnu un jauniešu zīmētās Ziemassvētku kartītes.

Koncerts «Nāc līdzās Ziemassvētkos» norisināsies astoto reizi. Ar šo pasākumu noslēgsies labdarības fonda «Nāc līdzās!» 18.darbības sezona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu