Koalīcijas darba grupa lems par konsolidāciju budžetā (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lai izlemtu par papildu 50 miljonu latu konsolidāciju nākamā gada budžetā, tiks veidota koalīcijas darba grupa, žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš pastāstīja, ka koalīcijas padomes sēdē pirmdien tika apstiprināts grafiks, kā virzīties uz priekšu ar plānotajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, taču plāns vēl tiks precizēts ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Darba grupas sastāvu paredzēts apstiprināt nākamajā koalīcijas padomes sēdē, piebilda Dombrovskis.

Lai gan koalīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji iepriekš izteikušies, ka papildu 50 miljoni latu nākamā gada budžetā nav atrodami, premjers norādīja, ka pirmdien ZZS šāda priekšlikuma nebija. "Tieši otrādi - arī ZZS bija gatava iesaistīties šajā darba grupā, lai papildu konsolidācijas pasākumus identificētu," minēja Dombrovskis, atzīstot, ka ar ZZS nekādu asumu budžeta konsolidācijas jautājumā nav.

Pēc viņa teiktā, darbs notiks divos virzienos - gan ar starptautiskajiem aizdevējiem par konsolidācijas summu un īstenojamiem pasākumiem, gan arī koalīcijā sadarbībā ar sociālajiem partneriem, identificējot iespējamos papildu ietaupījumus.

Dombrovskis arī norādīja, ka pagaidām ir pāragri spriest par konkrētiem konsolidācijas pasākumiem. "Sākumā jāsagaida Finanšu ministrijas priekšlikumi, un tad arī koalīcijas darba grupā par šo jautājumu varēs runāt," viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Saeima 20.decembrī ārkārtas sēdē galīgajā lasījumā pieņēma 2011.gada valsts budžetu, kurā nodrošināta konsolidācija 290,7 miljonu latu apmērā.

Starptautiskie aizdevēji savukārt paziņoja, ka ar šo apmēru nepietiek un Latvijai 2011.gadā budžetā būs jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā, jo aizdevēji ir neapmierināti ar iemaksu likmes otrajā pensiju līmenī nepalielināšanu un minimālās algas celšanu. Tādējādi Dombrovskis solīja gada sākumā budžetā veikt grozījumus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu