KP ļauj «Bite Latvija» iegādāties «Spaineta Latvija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu mobilo sakaru operatoram SIA «Bite Latvija» iegādāties sakaru tehnikas tirgotāju SIA «Spaineta Latvija».

KP informēja, ka iestāde pieņēmusi atļaujošu lēmumu UAB «Bite Lietuva» iegūt izšķirošu ietekmi pār UAB «Spainetos Prekybos Sistema». KP secināja, ka darījuma rezultātā konkurencei netiks nodarīts kaitējums.

KP izpētes laikā konstatēja, ka darījuma rezultātā tiks ietekmēti četri tirgi - mobilo sakaru pieslēguma nodrošināšanas pakalpojumu tirgus, mobilo sakaru pakalpojumu sniegšanas tirgus, mobilo telefonu, planšetdatoru un to aksesuāru, tīkla iekārtu mazumtirdzniecības tirgus, kā arī mobilo telefonu, planšetdatoru un to aksesuāru, tīkla iekārtu vairumtirdzniecības tirgus.

Izvērtējot apvienošanās darījumu, KP secināja, ka tirgus struktūra būtiski nemainīsies, konkurence nemazināsies, kā arī nevienā no ietekmētajiem tirgiem neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis, tādējādi apvienošanās ir atļaujama.

«Bite Lietuva» Latvijā darbojas caur sev piederošo mobilo sakaru operatoru - SIA «Bite Latvija». Savukārt «Spainetos Prekybos Sistema» pieder «Spaineta Latvija», kas Latvijā nodarbojas ar «Bite Latvija» pakalpojumu, kā arī telekomunikāciju iekārtu un ierīču mazumtirdzniecību.

Iepriekš «Bite Latvija» vadītājs Freds Renčaks aģentūrai LETA atzina, ka «Bite Latvija» biznesa stratēģija fokusējas uz vēl plašāku viedtālruņu un dažādu gudro aksesuāru piedāvājumu, tādēļ uzņēmums paredz, ka, pilnībā pārvaldot «Spainetas» uzņēmumu, «Bite Latvija» sasniegs vēl labākus rezultātus.

«Spaineta» ir mazumtirdzniecības un klientu apkalpošanas salonu ķēde, kas piedāvā «Bites» pakalpojumus, viedtālruņus un dažādus aksesuārus gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Patlaban «Spainetā» strādā vairāk nekā 130 darbinieki visā Latvijā.

Kā ziņots, sakaru tehnikas un līdzekļu tirgotāja SIA «Spaineta Latvija» 2014.gadā apgrozīja 7,64 miljonus eiro, bet nopelnīja 323 047 eiro.

Dati par 2015.gadu nav pieejami.

SIA «Spaineta Latvija» pilnībā piederēja Lietuvā reģistrētajam «Spainetos prekybos sistema UAB», liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu