"Rīgas satiksme" pārbaudīs e-talonu nolasītāju aukstumizturību (46)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidām neesot konstatējusi problēmas, ko aukstais laiks sagādātu e-talonu nolasītājiem sabiedriskajā transportā, tomēr sistēmu aukstumizturība tikšot pārbaudīta.

Kā informēja "Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa, patlaban nav konstatētas nekādas problēmas sistēmas darbībā temperatūras svārstību dēļ.

"Lai papildus pārbaudītu iekārtu darbību un kliedētu aizdomas par to, ka atsevišķu karšu lasītāju darbība varētu būt traucēta tieši temperatūras svārstību rezultātā, "Rīgas satiksme" vērsusies pie "Rīgas kartes" un iekārtu ražotāja ar lūgumu pārbaudīt un izvērtēt iekārtu darbības atbilstību specifikācijai," norādīja Bērziņa.

Tāpat "Rīgas satiksme" lūdz pasažierus zvanīt un informēt, ja kāda iekārta nedarbojas, lai uzņēmums var pārbaudīt gadījumu un konstatēt iemeslus.

Kā ziņots, Rīgas sabiedriskajā transportā iedzīvotāji elektroniskās biļetes varēja sākt lietot no 1.aprīļa.

Uzņēmumu "Rīgas karte" 2007.gada beigās izveidoja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" elektronisko biļešu ieviešanai pilsētas sabiedriskajā transportā.

Elektronisko biļešu ieviešana Rīgā izmaksāja aptuveni 14 miljonus latu, bet sistēmas uzturēšana katru gadu prasīs aptuveni piecus miljonus latu.

51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% ASV kompānijai "Affiliated Computer Services, Inc." (ACS), kas apkalpo pašvaldības, valsts iestādes 30 valstīs visā pasaulē.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu